هرگاه زنی پس از طواف افاضه عادت یا نفاس شد،چه کارهایی بروی حلال یا حرام می شود؟
الحمدلله،
هرگاه زنی پس از طواف افاضه عادت شد، وی به هر جا که دلش میخواهد مسافرت میکند و بر گردن او طواف وداع نیست. به دلیل حدیث عایشه رضی الله عنهمت ایشان گفتند: صفیه دختر حیی پس از طواف افاضه عادت شدند، من این موضوع را به رسول الله صلی الله علیه وسلم گفتم. آن حضرت صلی الله علیه وسلم فرمودند: آیا او ما را از رفتن باز داشته است (یعنی انجام رکنی برای وی مانده است)؛ من گفتم: یا رسول الله، ایشان طواف افاضه را انجام داده است و بعد از آن عادت شده است. حضرت صلی الله علیه وسلم فرمودند: «پس اکنون دیگر حرکت کند». (متفق علیه).
از ابن عباس رضی الله عنهماروایت شده است که: (به مردم دستور داده شد که آخرین کارشان در مناسک حج طواف خانه خدا باشد، جز برای زن حائض که برای وی تخفیف داده شده است». (متفق علیه).
و همچنین از ایشان روایت شده است که: پیامبر صلی الله علیه وسلم برای زن حائض اجازه داد که اگر طواف افاضه را انجام داده باشد قبل از طواف وداع حرکت کند و برود». رواه احمد.
امام نووی در کتاب المجموع (۸/۲۸۱) گفته است: ابن المنذر گفت: عموم اهل علم همین نظر را دارند، از جمله مالک، اوزاعی، ثوری، احمد، اسحاق، ابوثور و ابوحنیفه و سایرین.
در کتاب المغنی (۳/۴۶۱) گفته است: این سخن عموم فقهای شهرهاست. و باز گفت: حکم در مورد زنان نفساء همانند حکم زنان حائض است؛ زیرا زنان نفساء و زنان حائض در چیزهایی که بر آنان واجب است و یا چیزهایی که از گردن آنان ساقط میشود، برابر هستند.
وصلی الله وسلم علی محمد و علی آله و اتباعه الی یوم الدین
برگرفته از:کتاب تنبیهات علی أحکام تختص بالمؤمنات، شیخ دکتر صالح بن فوزان