خداوند متعال میفرماید:
﴿وَقَالُواْ لَن تَمَسَّنَا ٱلنَّارُ إِلَّآ أَیَّامٗا مَّعۡدُودَهٗۚ قُلۡ أَتَّخَذۡتُمۡ عِندَ ٱللَّهِ عَهۡدٗا فَلَن یُخۡلِفَ ٱللَّهُ عَهۡدَهُۥٓۖ أَمۡ تَقُولُونَ عَلَى ٱللَّهِ مَا لَا تَعۡلَمُونَ ٨٠ بَلَىٰۚ مَن کَسَبَ سَیِّئَهٗ وَأَحَٰطَتۡ بِهِۦ خَطِیَٓٔتُهُۥ فَأُوْلَٰٓئِکَ أَصۡحَٰبُ ٱلنَّارِۖ هُمۡ فِیهَا خَٰلِدُونَ ٨١﴾ [البقره: ۸۰-۸۱].
«(یهودیان) میگویند آتش (جهنم) بجز ایام معدودی به ما نمیرسد. (خداوند در توبیخ آنان میگوید:) بگو: آیااز خدا پیمان گرفتهاید (مبنی بر اینکه به جز این چند روز شما را عذاب نمیدهد تا چنین بگویید) و خدا هرگز خلاف وعدهی خود عمل نمیکند؟ یا اینکه (عهد و پیمانی در کار نبوده و) شما چیزی به خدا نسبت میدهید که از آن بیخبرید. آری! هر کس مرتکب گناه شود و گناهش او را احاطه کند (به طوریکه هیچ حسنهای برای او باقی نماند که وی را از آتش جهنم و ماندن در آن نجات دهد) چنین افرادی یاران آتش بوده و جاودانه در آن خواهند ماند».
از جمله باورهای فاسد یهودیان این بود که میگفتند بجز مدت کمی عذاب جهنم را نخواهند دید و در آن جاودانه نخواهند ماند و این مدت را هفت روز تخمین میزدند، چرا که معتقد بودند که دنیا هفت هزار سال طول خواهد کشید و به جای هر هزار سال یک روز عذاب داده خواهند شد. عدهای از آنان هم میگفتند: تنها چهل روزی که گوساله را میپرستیدیم، وارد آتش جهنم میشویم نه بیشتر. منظور از «سیّئه و خطیئه» در آیهی فوق، کفر و شرک است، چراکه در قرآن و سنت متواتر به اثبات رسیده است که جاودانه ماندن در آتش تنها به کافران و مشرکان اختصاص دارد، و اینکه این آیه در مورد یهودیان نازل شده است خود مؤید این مطلب است[۱].
[۱]– تفسیر ابن کثیر: ج ۱، ص ۱۱۸-۱۱۹٫ تفسیر قاسمی: ج ۲، ص ۱۷۶-۱۷۷٫