شیطان وعده های دروغین می دهد و با نشان دادن چراغ سبز انسانها را در گرداب گمراهی می اندازد .
« یَعِدُهُمْ وَیُمَنِّیهِمْ وَمَا یَعِدُهُمُ الشَّیْطَانُ إِلاَّ غُرُورًا». النساء: ١٢٠
(اهریمن بدانان وعدهها میدهد و به آرزوها سرگرم میکند، و اهریمن جز وعدههای فریبکارانه بدیشان نمیدهد) .
شیطان به کافران وعده می دهد که در جنگ علیه مؤمنان آنها را کمک و یاری مینماید، اما بعد از شروع جنگ خود را کنار می کشد و از عرصه نبرد فرار می کند:
« وَإِذْ زَیَّنَ لَهُمُ الشَّیْطَانُ أَعْمَالَهُمْ وَقَالَ لاَ غَالِبَ لَکُمُ الْیَوْمَ مِنَ النَّاسِ وَإِنِّی جَارٌ لَّکُمْ فَلَمَّا تَرَاءتِ الْفِئَتَانِ نَکَصَ عَلَى عَقِبَیْهِ وَقَالَ إِنِّی بَرِیءٌ مِّنکُمْ ». الأنفال:۴٨
((به یاد آور) زمانی را که اهریمن (با وسوسههای خود) اعمالشان را در جلو دیدگانشان میآراست و میگفت: امروز هیچ کس نمیتواند بر شما پیروز شود و من، همپیمان و یاور شما هستم . امّا هنگامی که دو گروه (مؤمنان و کافران) همدیگر را دیدند (و رویاروی شدند) بر پاشنههای خود چرخید (و از عهد و پیمان خود دست کشید) و گفت من از شما بیزار و گریزانم).
شیطان وعده مال و ثورت در آخرت را به کافران ثروتمند می دهد، اینجاست که به برخی کفار می گفتند: « وَلَئِن رُّدِدتُّ إِلَى رَبِّی لَأَجِدَنَّ خَیْرًا مِّنْهَا مُنقَلَبًا». الکهف: ٣۶
(اگر هم (به فرض قیامتی در کار باشد و) من به سوی پروردگارم برگردانده شوم (این همه شخصیّت و مقام، و اموال و اولاد، نشانه شایستگی من است و در آنجا هم) مسلّماً سرانجام بهتری و جایگاه خوبتری از این (باغ و زندگی) خواهم یافت) .
شیطان با وعده و آرزوهای زیبا انسان را مشغول می دارد، وعده هایی که در جهان خارج هیچگونه واقعیتی ندارد، با این شیوه انسان را از اعمال مفید و مثمر ثمر باز می دارد و فقط با تخیل و ایجاد گمان او را خرسند می کند و میدان عمل کوچکترین کاری برای او انجام نمی دهد.