جواب: مقایسهی بین علی و ابوهریره از جهت روایت اساساً نمیگنجد و قیاس یکی بر دیگری فاسد است، زیرا قیاس مع الفارق میباشد و صحیح آن است که علی و ابوهریره با همگونان خود مقایسه شوند. علی مرد جنگ و سیاست است و این وظیفهی اساسی اوست و این وظیفه، او را از فراغت جهت علم و نشر روایت باز میدارد هر چند عالم و حافظ هم باشد. بدین خاطر این فرصت برای بیشتر مردم حاصل نشده که از او روایت کنند و احادیث را از او بگیرند به طوری که از کسی که برای نشر علم فراغت داشته (مانند ابوهریره) این فرصت حاصل شده است.
علی علیه السلام با امثال خودش از مردان جنگ و فرماندهی و سیاست مانند ابوبکر و عمر و عثمان مقایسه میشود و نیز کسانی که اشتغال به این وظیفه، آنها را از نشر علمی که داشتند، باز داشته بود و اگر اهل سنت از این گروه بیشتر از علی علیه السلام روایت میکردند احتمال هدف مذکور میرفت و ممکن بود که توجه به آنها غیر از علی تعجب برانگیز باشد. پس چگونه این امر ممکن است در حالی که امر کاملاً برعکس است و اندکی قبل آن را گفتیم؟!
مرویات علی از مرویات ابوبکر، در کتب تسعه (۱۳۶۹) روایت بیشتر است و (۴۴۰) روایت از روایات عمر افزونتر است! و از مرویات عثمان (۱۲۴۴) روایت بیشتر است!
بلکه مرویات علی به تنهایی تقریباً برابر مرویات هر سه خلفاء با هم است!!! آیا صحیح است که ـ طبق قواعد امامیه ـ این امر را چنین تفسیر کنیم که آنها خلفای ثلاثه را ناپسند میدانستند و علی را مشخص کرده بودند؟ یا اینکه این امری طبیعی است که به اسباب و علل خود ارتباط دارند؟!
آیا اهل سنت بیشتر از آنچه از علی روایت کردهاند، از ابوهریره روایت کردهاند، اهل سنت از ابوهریره باز بیشتر از ابوبکر و عمر و عثمان روایت کردهاند و این چیزی است که خاص علی نیست تا اینکه امکان سوء برداشت از آن شود. بنابراین، این نیز امریست طبیعی و مرتبط با علل و دلایل خود.