آری…
این ماه ماه تلاش و کوشش است…
ماه نیکوکاری…ماه نوافل…
خوشا بحال غرباء…
خوشابه حال غربایی که حتی در این ماه جایی برای عبادت ندارند.. هر دری بر رویشان بسته است…هر آنی را برایشان جهنم کرده اند…غافل از انکه بهشتشان در سینه هایشان است…
فطوبی للغرباء…
اینها کسانی هستند که تنها به این ماه اکتفا نکرده بلکه هر یازده ماه دیگر را مانند این ماه میگذارانند لکن در این ماه نهایت سعی تلاش را بکار میگرند..
امام زهری میگوید: «عجیب است کار مسلمانان! اعتکاف را ترک گفتهاند در حالی که پیامبر صلی الله علیه و سلم از وقتی که به مدینه آمد تا هنگام وفاتش آن را ترک نکرد»…
هر کس نیت کرد که ده شب آخر رمضان را اعتکاف نماید، پیش از غروب خورشید روز بیستم رمضان وارد مسجد محل اعتکاف خود میشود و پس از غروب خورشید شب عید از آنجا بیرون میآید…
و هر کس در ده شب آخر رمضان تلاش خود را بکند امید است که شب قدر را درک نماید… شب قدر بزرگترین شب رمضان و بهتر از هزار ماه است…
بخاری و مسلم از ابوهریره روایتکردهاندکه پیامبر صلی الله علیه و سلم گفته است: ” من قام لیله القدر إیمانا واحتسابا، غفر له ما تقدم من ذنبه”
[هرکس ازروی ایمان و باوری و بامید مزد و پاداش ازخداوند و رضای او، شب قدر را بپای دارد و بیدار بماند و عبادت و ذکر و تلاوت قرآن کند، خداوندگناهانگذشته او را بیامرزد]”.احمد و ابن ماجه و ترمذی -که اوآن را صحیح دانسته است -از -حضرت عایشه روایت کردهاندکه گفت: “به رسول خداگفتم شب قدرکدام است و درآن شب چه دعائی بخوانم؟
گفت: بگو: ” اللهم إنک عفو تحب العفو فاعف عنی [خداوندا تو سراپا گذشت و دوست دار گذشت هستی، از من درگذر و مرا عفو کن]”.
پیامبر صلی الله علیه و سلم شب قدر را میجست و یاران خود را نیز امر میکرد تا در پی آن باشند و خانوادهی خود را در دههی پایانی رمضان از خواب بیدار میکرد به این امید که شب قدر را به دست آورند…
عن عائشه رضی الله عنه أنها قالت: «کان رسولُ اللَّه صلی الله علیه وسلم إذَا دَخَلَ الْعشْرُ أحیا اللَّیْلَ، وأیقظ أهْلهْ، وجدَّ وشَدَّ المِئْزَرَ»» متفقٌ علیه.
«و هم از عایشه رضی الله عنه روایت میکند که:
چون دههء اخیر رمضان فرا میرسید رسول الله صلی الله علیه وسلم شب زنده داری نموده و خانوادهاش را بیدار مینمود و کوشش نموده و ازاربند خویش را محکم مینمود. یعنی از زنان دوری میگزید».
آری شب قدر…
شب قدرگرامیترین شبهای سال است، زیرا خداوند فرموده است:” إنا أنزلناه فی لیله القدر.
وما أدراک مالیله القدر. لیله القدر خیر من ألف شهر [ما قرآن را درشب قدر نازلکردیم و تو چه میدانیکه شب قدر چقدر بزرگ و ارجمند است؟ شب قدر از یکهزار ماهکه شب قدر درآن نباشدگرامیتر و باارزشتر است]”. یعنی ثواب و پاداش اعمال نمازو تلاوت قرآن و ذکرو احسان و غیر درآن شب از ثواب پاداش یکهزار ماهکه درآنها شب قدر نباشد بیشتر میباشد.
ای برادر و خواهری که طالب مغفرت هستی…
ما پروردگاری را عبادت میکنیم که بخشنده است و بخشایش را دوست دارد… رحمتش از خشمش پیشی گرفته و مغفرتش پیش از مجازاتش است…
دوست دارد بندگانش اگر گناه کردند به سرعت به سمت او باز گردند… چرا که توبه نشانهی متقیان و عادت صالحان است….
پس توبه کنید در این ماهی که باب جنت بر شما گشوده شده است..