خداوند متعال در مورد بازگشت مریم با پسرش به میان مردم میفرماید:
﴿فَأَتَتۡ بِهِۦ قَوۡمَهَا تَحۡمِلُهُۥۖ قَالُواْ یَٰمَرۡیَمُ لَقَدۡ جِئۡتِ شَیۡٔٗا فَرِیّٗا ٢٧ یَٰٓأُخۡتَ هَٰرُونَ مَا کَانَ أَبُوکِ ٱمۡرَأَ سَوۡءٖ وَمَا کَانَتۡ أُمُّکِ بَغِیّٗا ٢٨ فَأَشَارَتۡ إِلَیۡهِۖ قَالُواْ کَیۡفَ نُکَلِّمُ مَن کَانَ فِی ٱلۡمَهۡدِ صَبِیّٗا ٢٩﴾ [مریم: ۲۷-۲۹].
«مریم در حالی که فرزندش را برداشته بود، او را پیش اقوام خود برد. آنان گفتند: ای مریم! کار زشتی کردهای! (و در توبیخ او گفتند:) ای خواهر هارون! نه پدر تو مرد بدی بود و نه مادرت زن بدکارهای (پس چطور مرتکب چنین کار زشتی شدهای) مریم (وقتی که شک و تردید و تهمتهای آنان را دید) به فرزندش اشاره کرده (و سخن گفتن را به او حواله کرد، و آنان گمان کردند که مریم آنان را مسخره میکند پس) گفتند: ما چگونه با کودکی که در گهواره است سخن بگوییم؟».
در مورد ﴿یَٰٓأُخۡتَ هَٰرُونَ﴾ آراء مختلفی از مفسرین نقل شده است، عدهای «أخت» را به معنی شبیه گرفتهاند، چون مریم در عبادت و بندگی کردن خدا به هارون شباهت داشته است. عدهای بر این باورند که چون مریم از نسل هارون برادر موسی علیه السلام بوده است، وی را خواهر هارون خطاب کردهاند. برخی هم گفتهاند که هارون نام مرد صالحی بوده که در میان آنان وجود داشته که مریم در زهد و بندگی با او مقایسه میشد (در نتیجه او را بعنوان خواهر هارون مورد خطاب قرار دادهاند)[۱].
[۱]– تفسیر ابن عطیه: ج ۹، ص ۴۶۱-۴۵۹٫ تفسیر ابن کثیر: ج ۳، ص ۱۱۸٫