ما با استفاده از شیوه و روش استدلال شیعهی امامی که خود را مجبور و ملزم به آوردن دلیل اصلی از متون و عبارت قرآن نکنیم بدون هیچگونه مشقت و مشکلی میتوانیم (امامت معاویه)[۱] را اثبات داریم! و در اینجا با استفاده از چنین شرایط، ضوابط و روشی که شیعه پیروی میکنند، امامت ابوبکر به مانند ماه شب چهارده میان ستارگان میدرخشد.
«و کسی را نکشید که خداوند کشتن او را جز به حق حرام کرده است. هر کس که مظلومانه کشته شود، به صاحب خون او (که نزدیکترین خویشاوند بدو است، این) قدرت را دادهایم (که با مراجعه به قاضی، قصاص خود را درخواست و قاتل را به مجازات برساند) ولی نباید او هم در کشتن اسراف کند (و به جای یک نفر، دو نفر و بیشتر را بکشد، یا این که به عوض قاتل، دیگری را هلاک سازد). بیگمان صاحب خون یاری شونده (از سوی خدا) است (چرا که حق قصاص را بدو داده است)».
همانا کسی که مظلومانه به شهادت رسید، عثمان بن عفان بود، و باید گفت که سرپرست و خونخواه او عموزادهاش، معاویه بود که خانواده و اولاد مقتول به او پنا بردند و از او برای خون عثمان درخواست انتقام کردند. کلمهی (ولی) در آیه اشاره به امام دارد. و خداوند متعال وعدهی نصرت و پیروزی را به ولی در برابر قاتل داده است و (سلطان)ی را نیز در دسترس وی قرار داده که همان نص بر امامت و خلافت وی میباشد و با قاطعیت بیان داشته که او دشمنان و قاتلان پیروز میباشد ﴿إِنَّهُ کَانَ مَنْصُورًا٣٣﴾ [الإسراء: ۳۳]، و زمینه و شرایط مجازات و انتقام برای خونخواه مقتول فراهم میگردد، از اینرو نباید در قصاص و مجازات زیادهروی و اسراف صورت گیرد. وآن آیه در رابطه با (امامت) معاویه نص صریح محسوب میگردد.
گفتنی است که خداوند متعال به وعدهی خود وفا کرد و بدو قدرت و توان بخشید و او را و نیرومند گرداند. لازم به ذکر است که معاویه بیست سال تمام خلیفه و امیر مسلمانان بود، هیچ کس نمیتوانست از اطاعهی او خارج گردد و مخالفت و سرپیچی کند، علاوه بر این، بیست سال دیگر پیش از آن امیر ممالک شام بود، که سیطره و قدرت او بر آنجا دامنهدار و پراکنده بود و اطاعت از دستور و فرمان او اجتناب ناپذیر بود.
باید اذعان داشت که آن، همان (ولی) میباشد که در آیهی ولایت ذکر شده است:
«تنها خدا و پیغمبر او و مؤمنانی یاور و دوست شمایند که خاشعانه و خاضعانه نماز را به جای میآورند».
[۱]– هدف من امامتی است که شیعه ی امامیه میگویند. و اما امامت شرعی، مطابق قواعد اصولی نزد شیعه و سنی برای او ثابت است: همانا اجماع بر بیعت او حاصل گردیده است، و آن سال را سال جماعت نام گذاری کردهاند. و آن اجماع حتی نزد شیعهی امامیه معتبر است، چرا که آنها وجود معصوم را برای آن شرط میدانند، و آن معصومیت در بیعت با معاویه موجود است، با توجه به اینکه حسن بن علیس با او بیعت کرده است و او هم نزد شیعه معصوم است بنابراین امامت معاویه مطابق همهی مذاهب شرعی است. هرچند که من در صدد بررسی آن نیستم.