نتیجه حسادت

 

وقتی که از امام حسن بصری رحمه الله علیه که از بزرگان تابعین است سوال شد أیحسد المومن؟ آیا مومن حسادت می کند؟ حسن بصری بسیار جالب پاسخ می دهد و می گوید: ما أنساک إخوه یوسف! یعنی آیا برادران یوسف را فراموش کردی؟

برادران یوسف علیه السلام همگی مومن و موحد بودند و نسل تمام پیامبران بنی اسرائیل از حضرت یوسف و برادرانش است. در داستان یوسف علیه السلام می خوانیم که ایشان مبتلا به حسادت برادران شد حسادت نسبت به محبت و توجه پدر گفتند: «لیوس

ف و أخوه أحب إلی أبینا منا و نحن عصبه إن أبانا لفی ضلال مبین» یعنی یوسف و برادرش بنیامین نزد پدرمان محبوبتر از ما هستند در حالی که ما پهلوانیم و همه ی کارها را انجام می دهیم بدرستی که پدرمان در گمراهی آشکار است .

بله همین حسادت بود که باعث شد نسبت ضلالت را به پدر خویش دهند و کار خود را توجیه کنند ببینیم این حسادت برادران چه آثار شومی را برای یوسف علیه السلام به دنبال داشت . ابتدا نقشه ی قتل او را کشیدند اما تقدیر خداوند بر آن شد که او را در چاه بیاندازند و به قیمت ناچیز بعنوان برده به یک قوم کافر بفروشند.

حسن بصری در ادامه صحبتش فرمود: ( ولکن غمه فی صدرک فإنه لا یضرک ما لم تعد به یدا و لسانا ) یعنی بوجود آمدن حسادت در قلب تا مادامی که به زبان و دست کشیده نشده و نمود عملی پیدا نکرده به تو ضرری نمی رساند .

حسادت در واقع نوعی دشمنی با خدا نسبت به قضا و قدر اوست چرا که شخص حسود راضی به تقدیر الهی نیست و سعی دارد آنرا تغییر دهد.

مقاله پیشنهادی

اسباب تقویت صبر انسان بر مصیبت‌‌ها

رعایت امور ذیل در صبر بر مصیبتِ‌ از دست دادن فرزندان، خانواده، خویشاوندان و دیگر …