ابوبکر بیمار شد. مردم به عیادت او آمدند و گفتند: آیا برایت طبیبی فرا نخوانیم؟ فرمود: طبیب، مرا دیده است. گفتند: پس به تو چه گفت؟ پاسخ داد: طبیب گفت: آنچه بخواهم، انجام میدهم.
عمر بن خطاب میگوید: بهترین زندگی را در صبر و شکیبایی یافتهایم. همچنین میفرماید: بهترین زندگی و حیاتی که به آن دست یافتیم، دستاورد صبر و شکیبایی بود؛ اگر صبر در زمره انسانها قرار داشت، بحق که مرد بزرگواری بود.
علی بن ابیطالب گفت: هان! آگاه باشید که صبر و شکیبایی برای ایمان همانند سر برای تن است؛ پس هرگاه سر قطع شود، جسم و تن از بین میرود. سپس علیس با صدای بلند فرمود: انسان بیصبر و ناشکیبا، ایمان ندارد. و گفت: صبر، سواری است که هیچگاه به زمین نمیخورد.
حسن میگوید: صبر، گنجی از گنجهای خیر است و خداوند آن را تنها به بندهای میبخشدکه نزد او، گرامی و ارزشمند است.
عمر بن عبدالعزیز میگوید: هنگامی که خداوند، نعمتی را به یکی از بندگانش ارزانی بدارد و سپس آن نعمت را از بندهاش بگیرد و به جای آن به او صبر و شکیبایی عطا نماید، آن بنده بداند که آنچه خداوند، جایگزین نعمت کرده، از خود نعمت بهتر است.
میمون بن مهران میگوید: از میان خوبیها، چیزی بهتر از صبر نیست.
سلیمان بن قاسم میگوید: پاداش هر کاری، مشخص است جز پاداش صبر و شکیبایی؛ خداوند میفرماید: ﴿إِنَّمَا یُوَفَّى ٱلصَّٰبِرُونَ أَجۡرَهُم بِغَیۡرِ حِسَابٖ ١٠﴾ [الزمر: ۱۰] «پاداش شکیبایان، بدون حساب و کتاب و به تمام و کمال به آنها داده میشود». یعنی پاداش بسیار فراوانی مییابند.