عرب در زمان جاهلیت دارای نمونه های خاصی از اخلاق بودند در میان این جاهلیت ها، شجاعت، فداکاری، جانفشانی در راههای اعتقادی و همچنین کرم، عزت نفس و سر فرود نیاوردن در مقابل ظلم و ستم و بسیاری فضائل از این قبیل حتی نتوانست جاهلیت را از آنان سلب کند. همه این جهالت ها از آن بود که از دین و آئین خدای عزوجل دور بودند. اروپائیان نیز در زندگی¬شان از فضائل و ویژگی های خاصی برخوردار بودند لیکن این فضائل نیز بخاطر دور بودن از آئین و دین خدا ارزشی نداشت.
بله! روزی بود که همه اصول و برنامه های اخلاقی اروپائیان از سرچشمه دین و فضائل انسانی سرچشمه می گرفت. این وضع اخلاقی آنان بود تا اینکه جنگهای صلیبی شعله ور گشت و بسیاری از آنان به سرزمینهای اسلامی پناه آوردند و حتی دولت های کوچکی تشکیل دادند و از آداب و رسوم اسلامی در سرزمینهای مسلمین بهره می¬بردند و از آشنائی و آمیزش با مسلمانان استفاده کامل بردند و با حفظ و اخلاق اسلامی خود جهان را با دید مثبت می نگریستند.
تا اینکه این اقوام متعصب میدیدند که مسلمانان با شنیدن صدای اذان مغازهها را گذاشته و به مسجد میشتافتند بدون اینکه کسی به مغازه ها دستبرد بزند.چونکه این مسلمین در مکتب اسلام اخلاق را فرا گرفته بودند و موسس آن رسول اکرم ص خود یکی از بهترین شخصیتهای اخلاقی بشر بود و خداوند عزوجل در قرآن کریم در مورد اخلاق پیامبرص میفرماید:
وَإِنَّکَ لَعَلى خُلُقٍ عَظِیمٍ [القلم/۴]
«هر آئینه تو با اخلاقی بزرگ آراسته ای».
این اخلاق مسلمین را به اروپا منتقل کردند و تا چندین مدت با چنین اخلاقی زندگی می¬کردند. تا اینکه دشمنان اسلام باز هم وارد عرصه مبارزه شد و با فلسفه یونانی، با اخلاق یونانی که منافی اخلاق اسلامی بود مبارزه را آغاز کردند و با ساختن مدارس و دانشگاه های غیر اسلامی جوانان و زنان آن دیار را به ورطه نابودی کشاندند و آنها را به سوی بد حجابی و اخلاق غیر انسانی سوق دادند و آنها را از اخلاق و انسانیت به زشتی و حیوانیت رساندند. تا اینکه تمام اروپا را توانستند به تسلط خود در بیاورند و زنا و همجنسبازی و غیره را در میان مردم شایع گردانیدند تا اینکه مردم کاملا آن اخلاق اسلامی را که فرا گرفته بودند از یاد بردند و امروز مشاهده میکنیم که تمامی فساد های اخلاقی و سیدیهای مبتذل و فیلم های ناجائز و مشروبات الکلی و مدهای غربی را به مناطق مسلمین می¬فرستند تا آنها را هم به سوی خود بکشانند و اخلاق اسلامی را که اخلاق ناب محمدی است دور گردانند و حتی الامکان نابود سازند.
مقاله پیشنهادی
اسباب تقویت صبر انسان بر مصیبتها
رعایت امور ذیل در صبر بر مصیبتِ از دست دادن فرزندان، خانواده، خویشاوندان و دیگر …