تبرک به قبور، حتی قبر پیامبر از تبرک های نامشروع و ناجایز است

مظاهر ممنوع به قبر پیامبر به قصد تبرک:
بعضی از زائرین در هنگام زیارت قبر پیامبر مرتکب بعضی امورات بدعی از جمله طلب برکت از قبر وی و همانند آن می‌شوند. شکی نیست که طلب برکت از قبر پیامبر ممنوع است و حتی بعضی از مظاهر تبرک به قبر پیامبر شرک است. مثلا:

– طلب دعا یا شفاعت از پیامبر نزد قبر ایشان:
این عمل از جمله انواع تبرک نامشروع به پیامبر است. اگر شخصی به پیامبر استغاثه نماید تا حاجتش برآورده شود و یا اینکه مریضش شفا یابد مرتکب شرک به خداوند تبارک تعالی گردیده، ولی اگر نزد قبر پیامبر مستقیمأ از خداوند طلب رفع حاجت  نماید و گمان برد به خاطر اینکه نزد قبر پیامبر است دعایش مستجاب می‌شود، مرتکب بدعتی حرام شده است چرا که چنین امری را صحابه و شاگردان پیامبر انجام نداده‌‌اند.  
ابن تیمیه در مورد کسی که کنار قبر پیامبر دعا و نماز می‌خواند و گمان می‌برد که دعا و نمازش کنار قبر پیامبر افضل‌تر از مساجد است می‌گوید: «این موارد به اتفاق ائمه مسلمین از منکرات بدعی و حرام است، و من در این مسئله نزاعی بین ائمه ندیده‌ام»  و در جای دیگر می‌گوید: «و هیچ کدام از صحابه در کنار قبر پیامبر برای خود دعا نکرده‌‌اند» .

– مسح قبر پیامبر و بوسیدن آن:
مسح قبر پیامبر با دست یا غیر آن به هر صورتی که انجام شود و یا بوسیدن قبر به امید رسیدن خیر و برکت، از جمله مظاهر بدعت است و علما آن را نهی نموده‌‌اند. امام غزالی می‌گوید: «این عمل از عادت یهود و نصاری است» .

مقاله پیشنهادی

خیار(داشتن اختیار در معامله)

حکمت مشروعیت داشتن اختیار در معامله داشتن حق اختیار در معامله از محاسن اسلام است؛ …