نیک رفتاری با زنان

قول النبی صلی الله علیه وسلم: «اسْتَوْصُوا بِالنِّسَاءِ، فَإِنَّ الْمَرْأَهَ خُلِقَتْ مِنْ ضِلَعٍ، وَإِنَّ أَعْوَجَ شَىْءٍ فِى الضِّلَعِ أَعْلاَهُ، فَإِذَا ذَهَبْتَ تُقِیمُهُ کَسَرْتَهُ، وَإِنْ تَرَکْتَهُ لَمْ یَزَلْ أَعْوَجَ، فَاسْتَوْصُوا بِالنِّسَاءِ».

فرمودۀ رسول الله صلی الله علیه وسلم :
سفارش کنید یکدیگر خود را به گذشت در بارۀ زن‌ها زیرا زن از پهلوی آدم آفریده شده است و کج‌ترین چیز در ضلع قسمت بالایی اوست و اگر بخواهی که آن را راست کنی می‌شکنی و اگر رهایش کنی بر کجی خود می‌ماند، پس در بارۀ زنان سفارش بخیر کنید.
شرح:

فرمودۀ رسول الله صلی الله علیه وسلم: «اسْتَوْصُوا»: یعنی بعضی شما بعض دیگر را به نیک‌رفتاری با زنان سفارش نمائید
«بالنساء خیراً»: یعنی با آن‌ها مطابق روش و سلوک‌شان رفتار نکنید، زیرا بسیاری برخوردهای بدشان از ضعف خَلق و خُلق‌شان منشاء می‌گیرد که جزء فطرت طبیعی آن‌هاست.
و فرمودۀ رسول الله صلی الله علیه وسلم: «فَإِنَّ الْمَرْأَهَ خُلِقَتْ مِنْ ضِلَعٍ»: یعنی خداوند حواء را از دندۀ آدم آفرید یعنی گفت: باش یا موجود شو! سپس حواء به وجود آمد.
و در این گفتار: «فَإِنَّ الْمَرْأَهَ…»اشاره به علل ضعف فطری زن است که ملازم آن می‌باشد.
و گفته رسول الله صلی الله علیه وسلم: «وَإِنَّ أَعْوَجَ شَىْءٍ فِى الضِّلَعِ أَعْلاَهُ»: اشاره است به ضعفی که در خلق و خوی زن است که عبارت از بدزبانی و زبان‌درازی اوست.
پس مردی که خواسته باشد آن را راست نماید می‌شکندش یعنی با طلاق روبرو شده و از الفت و محبت با او محروم می‌شود، و آن که با کجی‌های فطری زن می‌سازد و بدی‌هایش را تحمل می‌کند زندگی‌اش با زن ادامه یافته و از سعادت برخوردار می‌گردد.

مقاله پیشنهادی

اسباب تقویت صبر انسان بر مصیبت‌‌ها

رعایت امور ذیل در صبر بر مصیبتِ‌ از دست دادن فرزندان، خانواده، خویشاوندان و دیگر …