مولف: ابوبکر جا بر الجزایری
مترجم: عبدالعزیزسلیمی
فصل ششم: ایمان به کتابهاى آسمانى
انسان مسلمان به همه کتابهایی که خداوند فروفرستاده و مصاحفی که به برخی از انبیاء داده است ، ایمان دارد. که کلام وحی شده خداوند به پیامبران برای ابلاغ و بیان دین و شریعت او می باشند. و مهمتراین آنها عبارتند از: قرآن و تورات و زبور و انجیل که برای حضرت محمد، حضرت موسی و حضرت داؤد و حضرت عیسی فرستاده شداند. از میان آنها قرآن برتر و گرامی تر بوده و همه آنها را شامل گردیده، و بسیاری از احکام و شرایع دیگر کتابها را نسخ نموده است. ایمان به کتابهای آسمانی براساس دلایل نقلی و عقلی زیر قرار گرفته است.
دلایل نقلی:
۱٫ خداوند به ایمان به کتابها فرمان داده و می فرماید: ( یا ایُّها الذین آمِنُو، آمنوا باللهِ و رَسُولِهِ و الکِتابِ الذى نزل علی رسوله و الکتاب الذی أنزلَ مِن قبلُ)، (النساء: ۱۳۶)” ای کسانی که ایمان آورده اید، به خدا و پیغمبر او و کتابى که بر پیغمبرش نازل نموده و کتابهایی که پیش از آن فرستاده ایمان بیاورید”.
۲٫خداوند در مورد کتابهایی که نازل نموده می فرماید: ( اَللهُ لا إلهَ الا هو الحَىُّ القیُّومُ، نَزَّلَ عَلَیکَ الکِتابَ بالحَقِ مُصدِّقاً لما بَینَ یدیهِ و انزَلَ التوراهَ و الإنجیلَ من قبلُ هُدیً للناسِِ و انزَلَ الفُرقانَ )، ( آل عمران: ۲-۳) “جز الله فرمانروا و فریادرسی مشروعیت ندارد، و او زنده و اداره کننده است، ( همان کسی که ) کتاب (قرآن ) را بر تو نازل کرده است که همه حق را در بردارد، و تصدیق کننده کتابهایی است که قبل ازآن (بر دیگر پیامبران ) نازل شده است. و خداوند پیش از آن تورات را ( برای موسی) و انجیل را ( برای عیسی ) نازل کرده است”.
۳٫ در احادیث فراوانی رسول خدا صلی الله علیه و سلم راجع به کتابهای آسمانی صحبت فرموده است، ایشان می فرمایند: ” اهل کتاب را مطلقا تصدیق و تکذیب ننمایید و به آنان بگویید که آنچه بر ما نازل گردیده ( قرآن ) و آنچه بر شما نازل گردیده (تورات و انجیل ) ایمان داریم، و معبود ما و شما یکی است و فرمانبردار او هستیم”. و می فرماید: ” دو چیز را در میان شما بر جای نهاده ام که اگر به آنها توسل نمایید گمراه نخواهید گردید، کتاب خداوند و سنت پیامبر او”.
۳٫ در طول تاریخ میلیو نها نفر از علما و حکما و اهل ایمان اعتقاد قطعی و یقینی داشته اند که: خداوند کتابهایی را برای بهترین بندگان خود فرستاده و در آنها از صفات خود و عالم غیب و شریعت و وعده و وعید خود سخن گفته است.