«بگو: من مالک سود و زیانی برای خود نیستم مگر آن مقداری که خدا بخواهد و اگر غیب میدانستم، منافع فروانی نصیب خود میکردم و اصلاً شر و بلا به من نمیرسید. من کسی جز بیمدهنده و مژدهدهنده مؤمنان نمیباشم».
و دلایل فوت و رحلت رسول اکرم صلی الله علیه و سلم زیادند از جمله:
و در حدیث عائشه رضی الله عنها درباره لحظات آخر وفات رسول الله صلی الله علیه و سلم که ایشان صلی الله علیه و سلم فرمودهاند:
«فِى الرَّفِیقِ الأَعْلَى»[۱]. «نزد رفیق اعلایم». سپس روح رسول الله صلی الله علیه و سلم تسلیم شد (فوت کردند).
دستهای دیگر از مردم در حق رسول الله صلی الله علیه و سلم و سنت صحیح آن بزرگوار ظلم کرده و بسیاری از احادیث نبوی را انکار میکنند و گاهی میگویند: عقل آن را قبول ندارد، و هرگاه درک و فهم آنها از احادیث با سند صحیح تعارض و ضدیت پیدا میکند، عقل و درک و فهم خود را بر سنت مقدم میکنند و سنت صحیح را کنار میگذارند، و نمیدانند که هیچگاه عقل سلیم با نقل صحیح معارضت ندارد و هر وقت چنین چیزی احساس شود، اشکال از طرف عقل و درک و فهم آن کسی است که این تعارض و دوتایی را احساس کرده است وگرنه نص صحیح بر هر چیزی مقدم است. این دسته از مردم گمراه و ضد حق و مخالف با گواهی بر رسالت محمد صلی الله علیه و سلم هستند و قبلاً دلایل کافی در این رابطه ذکر شده و فرموده امام شافعی رحمه الله در این مورد نقل شدکه: علماء اجماع نظر دارند بر اینکه هرکسی سنتی از سنتهای رسول اکرم صلی الله علیه و سلم برای او مشخص شد جایز نیست که آن را بخاطر گفته دیگری ترک کند.