عَنْ أَنَسٍ رضی الله عنه قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ: ” مَا أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَى عَبْدٍ نِعْمَهً فَقَالَ: الْحَمْدُ لِلَّهِ، إِلَّا کَانَ الَّذِی أَعْطَى أَفْضَلَ مِمَّا أَخَذَ “.
انس بن مالک رضی الله عنه میفرماید که رسول الله صلی الله علیه و سلم فرمود:
هیچ نعمتی نیست که الله عزوجل به بنده اش عطا کرده باشد و بنده در برابر آن نعمت بگوید”الحمدلله” مگر اینکه الله عزوجل چیز بهتری از آن نعمت, نصیبش میگرداند.
[حدیث صحیح فی سنن ابن ماجه, جزء۲,کتاب الادب, باب فضل الحامدین, حدیث۳۸۰۵]
نعمت هایی که برای انسان قرار داده شده بی شمار است و اگر انسان بخواهد بخاطر تک تک نعمت هایی که به او عطا شده تشکر کند, محال است شکرش بجای آورده باشد.
از هوایی که تنفس میکند گرفته تا آن خاکی که بر رویش قدم برمیدارد همه نعمت های الله عزوجل هستند.!
قرار گرفته شدن سیاره ها و خورشید در فاصله مشخص خودش جزئی از نعمت های الله عزوجل است اگر کمی فاصله آنها زیرو بالا میشد, انسان توانایی زندگی کردن را نداشت و همه چیز از تنظیم در میرفت!
اگر بخواهیم نعمت های الله عزوجل را بشماریم, قادر به انجام اینکار نیستیم.
اما اگر نعمتی که جزء طبیعت نباشد, مانند مال یا چیز دیگر
زمانی که شخص, چنین نعمتی به او داده شد, اگر شکر آن را بجا آورد بدون شک الله عزوجل نعمتش را بیشتر به سوی آن شخص میفرستد!
برای مثال در لحظه ای که بسیار نیازمند هستید, الله عزوجل مقداری مال را بسوی شما میفرستد, مبادا در آن لحظه الله متعال را فراموش کنید!!!
بلکه در برابر آن نعمت بگویید “الحمدلله”
رسول الله صلی الله علیه و سلم میفرماید هرکس از شما زمانی که به او نعمتی داده شد اگر در برابر آن نعمت “الحمدلله” بگویید بدون شک الله عزوجل نعمتی بزرگتر از آن نعمتی که به شما داده شده عطا خواهد کرد!
در حدیث معروف نصیحت رسول الله صلی الله علیه و سلم خطاب به ابن عباس رضی الله عنهما که امام فریابی و حاکم و بیهقی و دیگر محدثین رحمت الله بر آنها باد روایت کرده اند وارد شده است؛
“تعرف إلی الله فی الرخاء یعرفک فی شده”
الله عزوجل را در شادی و خوشحالی ات یاد کن, الله عزوجل در سختی تورا یاد میکند…
الله عزوجل شکر کنندگان را دوست دارد.