نمـاز وتـر

نـمــاز وتــر: این نماز سنت مؤکد است و دلیل نامگذاری آن، این است که برخلاف سایر نمازها به یک رکعت مجزا ختم می‌شود.

ترمذی و سایرین از سیدنا علی رضی الله عنه روایت کرده‌اند که گفت: نماز وتر همانند نمازهای فرض حتمی و واجب نیست و پیامبر آن را به عنوان سنت قرار داده است.

وقـت نـمــاز وتــر: بین نماز عشاء و نماز صبح می‌باشد و بهتر آن است که بعد از نماز تهجد خوانده شود.

امام بخاری و امام مسلم روایت کرده‌اند که پیامبر فرمود: «آخرین نماز خود را در شب نماز وتر قرار دهید».
این برای کسی است که آخر شب بیدار شود، اما اگر بیم آن داشت که بیدار نشود بهتر از نماز وتر را بعد از فریضه‌ی عشاء و سنت‌های آن بخواند.

امام بخاری و امام مسلم از ابوهریره روایت کرده‌اند که گفت: (محبوبم رسول الله مرا به سه چیز توصیه کرد؛ سه روز از هرماه را روزه گرفتن، خواندن دو رکعت نماز ضحی [چاشتگاه] و اینکه قبل از خوابیدن نماز وتر را بخوانم).

حداقل نماز وتر یک رکعت است، اما کوتاه کردن این نماز به یک رکعت کراهت دارد و شایسته است که حداقل سه رکعت خوانده شود؛ دو رکعت متصل و یک رکعت بطور مجزا. حداکثر این نماز یازده رکعت است که بعد از خواندن هر دو رکعت سلام داده شده و در آخر با خواندن یک رکعت تمام می‌شود.

نـمــاز تـحـیــه الـمـسـجــد: دو رکعت نماز است که هنگام ورود به مسجد در همه‌ی اوقات و قبل از نشستن خوانده می‌شود و دلیل آن روایت امام بخاری و امام مسلم از ابی قتاده است که پیامبر فرمودند: «هرگاه یکی از شما داخل مسجد شد ننشیند، تا دو رکعت نماز می‌گذارد».

بنابراین مکروه است که شخص قبل از اینکه دو رکعت نماز بخواند بنشیند.

نـمــاز شـب: عبادتی روح‌بخش و تاثیرگذار است که بسیار مورد تأکید قرار گرفته است.

این نماز تهجد نامیده می‌شود چون بعد از خوابیدن خوانده می‌شود و تهجد به معنی ترک خوابیدن است. و نمازی سنت است که وقت افضل آن در یک سوم شب می‌باشد.

نماز تهجد دو رکعت دو رکعت و بعد از بیدار شدن از خواب و قبل از اذان صبح خوانده می‌شود.

امام مسلم و سایرین از ابوهریره روایت کرده‌اند که گفت از پیامبر سوال شد: بعد از نمازهای فرض چه نمازی بهتر است که خوانده شود؟ فرمود: «الصَّلاهُ غِی جَوْفِ اللَّیْلِ» «نماز در میانه‌ی شب».

تأکید بر استحباب نماز شب در رمضان بیشتر است.

از ابوهریره روایت است که پیامبر بر قیام رمضان تشویق می‌کرد بدون آنکه بر الزامی بودن آن امر کند و می‌فرمود: «مَنْ قَامَ رَمَضَانَ إِیمَانًا وَاحْتِسَابًا غُفِرَ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ» «کسی که از روی ایمان و امید پاداش الهی شب‌های ماه رمضان را با نماز زنده بدارد، همه‌ی گناهان صغیره گذشته‌اش بخشید». (متفق علیه)

تـعـداد رکـعـات نـمـاز شـب: دو رکعت دو رکعت خوانده می‌شود.

مقاله پیشنهادی

هدف از کار کردن و رزق حلال به دست آوردن

فرد مسلمان هرکاری که می‌‌‌‌کند، هدفش این باشد که به فرمان و حکم الهی عمل …