وَلَتَجِدَنَّهُمْ أَحْرَصَ النَّاسِ عَلَى حَیَاهٍ وَمِنَ الَّذِینَ أَشْرَکُواْ یَوَدُّ أَحَدُهُمْ لَوْ یُعَمَّرُ أَلْفَ سَنَهٍ وَمَا هُوَ بِمُزَحْزِحِهِ مِنَ الْعَذَابِ أَن یُعَمَّرَ وَاللّهُ بَصِیرٌ بِمَا یَعْمَلُونَ (۹۶)
«و هر آینه آنان را حریصترین مردم بر حقیرترین زندگانی» یعنی: کمترین درنگی در دنیا «مییابی» چه رسد به زندگانیای بسیار و درنگی طولانی وماندگار «و حریصتر از آنان که مشرکند» و به رستاخیز بعد از مرگ و سرای آخرتایمان ندارند. بنابراین، یهودیان بیتردید از حریصترین مردم بر زندگانی دنیا هستند. دلیل حرص یهود بر زندگانی دنیا تا به این حد؛ جز این نیست که آنها ازعذابی که در آخرت در انتظارشان است، بهخوبی آگاهند«یکی از آنان دوستمیدارد؛ کاش عمر داده شود» و زندگی کند «هزار سال، با آن که اگر چنین عمری هم به او دادهشود، دور دارنده وی از عذاب نیست و خداوند به آنچه میکنند» بندگانش ازخیر و شر «بیناست» و آگاه است، پس قطعا هر کس را برابر عمل و اندیشهاش جزای مناسب میدهد.
صاحب تفسیر «المنیر» میگوید: «این آیات، امتحانی برای آشکار ساختنحقیقت ادعای یهود در میدانداری ایمان است و نتیجه امتحان چیزی جز شکست قطعی و خفتبار آنان نبوده و نیست».