کشور میانمار در کجا واقع شده است؟

جمهوری سوسیالیستی متحده برمه (میانمار)، با ۶۷۶ هزار و ۵۵۲ کیلومتر مربع وسعت، در منطقه جنوب شرق آسیا واقع است. این کشور از مشرق با هندوستان و بنگلاش و از جنوب غربی با جمهوری خلق چین هم مرز و نیز دارای ساحلی طولانی در خلیج بنگال و دریای آندمان است.

میانمار با کشور تایلند هزار و ۷۹۹ کیلومتر، با هندوستان هزار و ۴۸۷ کیلومتر و با بنگلادش ۷۰ کیلومتر مرز مشترک دارد جمعیت این کشور نیز بیش از ۵۰ میلیون نفر تخمین زده شده است، این کشور چهل و یکمین کشور بزرگ در دنیا و دومین کشور بزرگ در جنوب شرقی آسیا و بیست و چهارمین کشور پر جمعیت در جهان است.

اگرچه اختلاف‌های شدیدی درباره میزان جمعیت مسلمانان در میانمار وجود دارد لکن با توجه به امارهای اختلافی، به نظر می‌رسد دست کم چهار درصد جمعیت این کشور یعنی نزدیک به دو میلیون نفر مسلمان وجود دارد. لکن مسلمانان میانمار خود می‌گویند ۱۰ درصد از جمعیت میانمار را تشکیل می‌دهند
، متأسفانه آمار دقیقی از جمعیت مسلمانان میانمار در منابع رسمی وجود ندارد لکن انچه قطعی به نظر می‌رسد، وجود حداقل چهار میلیون مسلمان در این کشور است.

تاریخ گسترش اسلام در میانمار به قرن اول هجری برمی‎گردد. بعد از ظهور اسلام و گرایش اعراب به اسلام، دریانوردان عرب و بازرگانان مسلمان از مسیر‎های زمینی که از منطقه غربی ‎میانمار و ایالت آراکان این کشور می‎گذشت، ‎به مناطق غربی چین سفر می‎کردند. بسیاری از این افراد در منطقه حاصلخیز و مستعد ساحلی‎ آراکان ساکن شده و اولین مناطق تجمع مسلمانان را ایجاد کردند.

جمعیت آراکان حدود ۷ میلیون نفر است که تقریبا اکثریتجمعیت آن‎ مسلمان هستند و به زبان محلی روهینگیا که زبان اصلی ‎آن منطقه است صحبت می‎کنند.

با توجه به منابع تاریخی، اگر چه از سالیان دور مسلمانان وارد میانمار شده‌اند لکن اکثریت جمعیت میانمار را بوداییان تشکیل می دهند، برقراری ارتباط میان بوداییان و مسلمانان در میانمار به مهاجرت مسلمانان از بنگلادش و در زمان استعمار انگلیس بر شبه قاره هند بوده است، مسلمانان برای کارگری و تجارت های خرد به همراه دیگر گروه‌ها از بنگلادش و هند به میانمار مهاجرت می کردند، اکثریت مهاجرین به میانمار از مسلمانان تشکیل می‌شده است و همین امر سبب تهدید سنت‌های بودایی توسط مسلمانان را پررنگ کرده بود، از سوی دیگر، مسلمانان از همان ابتدا در صلح و سازش با اکثریت بودایی زندگی می کردند لکن شکل گرفتن ازدواج‌های خارج از عرف میان پسران بودایی و دختران مسلمان بر خلاف محدودیت بوداییان درباره ازدواج برون قومی، در میان جوانان مسلمان و بودایی در ان زمان رو به افزایش رفته است و همین عوامل به تدریج سبب تهدید به حساب آمدن اقلیت مسلمان در این منطقه بودایی شده است.

بعد از استقلال میانمار و خارج شدن از سلطه استعمار انگلیس، بسیاری از هندها به سرزمین اصلی خود مهاجرت کردند لکن مهاجرین مسلمانان در همان میانمار در کنار بوداییان زندگی کردند و بنابر آمارهای منتشر شده، جمعیت بوداییان اگرچه ۸۹٫۳ درصد میانمار را تشکیل می‌دهد لکن جمعیت مسلمانان رو به افزایش و جمعیت بوداییان رو به کاهش است.

بنابر خبار منتشر شده، علل دوباره شروع کشتار و ظلم بوداییان در سایه حمایت حکومت میانمار، عمل غیر اخلاقی دو مسلمان علیه یک زن محلی بوده است، به دنبال این حادثه، ده نفر از مردان مسلمان میانمار توسط اوباش بودایی بدون هیچ محاکمه کشته می‌شوند و به دنبال این مسائل آتش جنگ مذهبی بین مسلمانان و بوداییان در این کشور شورع می‌شود، بنابر گزارش‌های رسانه‌ای عملا در شورش های اخیر میانمار، اقلیت مسلمان تحت ظلم بوداییان قرار گرفته و بر اساس اعتراف یکی از آوارگان مسلمان این ظلم اخیر در مرز بنگلادش، در این کشتار و آزار و اذیت پلیس میانمار هم علیه مسلمانان وارد عمل شده است.

مقاله پیشنهادی

دنیا، اینگونه آفریده شده است

روزی مارکس اویلیوس، یکی از فیلسوفان بزرگ دربار امپراطوری روم، گفت: امروز افرادی را ملاقات …