پیشگویی پیامبر صلی الله علیه و سلم درباره مسابقه برج سازی

سخنان پیامبر،(در احادیث) پر از اعجاز است، و این پیشگویی ها به ما ثابت می کند، که احادیث نیز سخنان یک انسان عادی نیست بلکه احادیث از سرچشمه زلال وحی آمده اند. حالا یک مورد دیگر از پیشگویی های شگفت انگیز رسول الله: روزی صحابه در محضر رسول نشسته بودند که جبرییل بطور ناشناس و در شکل و شمایلی انسانی وارد شد و از رسول الله سوالاتی کرد و وقتی حضرت جواب میدادند جبرییل میگفت درست است. بعد جبرییل از پیامبر درباره وقت بر پا شدن قیامت سؤال کرد. پیامبر گفت: «لکن سأحدثک عن أشراطها…. إذا تطاول رعاء البهائم فی البنیان، فذاک من أشراطها»
«از وقتش خبر ندارم اما من درباره نشانه‌هاى آن برایت می‌گویم… وقتی چوپان‌ها ساختمان‌های بلند و سر به فلک کشیده بسازند، این از نشانه‌های روز قیامت است»

 

و در روایت مسلم آمده است «و أن ترى الحفاه العراه العاله رعاء الشاء یتطاولون فی البنیان»
«انسان‌های پا برهنه، لخت، نیازمند و چوپان را می‌بینی ساختمان‌های چند طبقه و بلند می‌سازند».
و نشانه دیگر این است که کنیز ارباب خود را میزاید،

و همینطور مسلما منظور رسول الله از مسابقه و تفاخر در بالا بردن ارتفاع ساختمانها، همین ساختمانهای دو طبقه و سه یا چهار طبقه نبود چون این پیش مردم آن زمان معروف بود، و این همیشه بوده که مردمی پابرهنه و چوپان یک شبه پولدارشدند قبل از رسول الله هم بودند
پس منظور چیز دیگری بود
اینجا هم باید دنبال معنی حقیقی بگردییم
این نوشته شاید بما کمک کندکه منظور رسول را بهتر درک کنیم:
آسمانخراش و برج سازی محصول تکنولوژی جدید است مواد جدید ساختمانی به بشر این توانایی را داده که ساختمانهای غول قامتی بسازد.
این برج سازی در شهرهای بزرگ معمول است ارزش قطعات زمین در بازارهای شهرهای بزرگ به علت رونق بازار و بعلت ازدحام جمعیت، از طلا گران تر میشوند و صاحبان این زمین¬ها به این فکر میافتند که به طول ساختمان بیافزایند تا زمین بیشتری در اختیارشان باشد و بیشتر سود ببرند.
به همین دلیل است که می بینیم در اطراف حرم مکه و مدینه به طول ساختمانها هر سال افزوده میشود چرا چون چاره دیگری نیست ازدحام زیاد است و مردم میخواهند نزدیک حرم باشند حرم را که نمیتوانند به جایی دیگر ببرند.
و همین دلیل است که میبینیم در مناطقی از شهر نیویورک و شیکاگو (نه در همه محله هایش) برج های بزرگ و آسمان خراشها ساخته شده است.
ولی هیچ آمریکایی حاضر نیست برود در در صحرای تکزاس یا آلاسکا ساختمان صد طبقه بسازد! چرا؟ چون نیازی نیست، چون بازده ندارد، چون انگیزه ندارد.چون ضرر میکند.
پس منظور از حدیث تا حدودی این ساختمانهای آمریکایی نیست.
در حدیث، انگیزه این بنا سازی مسابقه و فخر فروشی بیان شده نه سودجویی اقتصادی.

حافظ ابن حجر هم همین معنی را از حدیث دریافته او در شرح این جمله :
«حتى یتطاول الناس فی البنیان» «روز قیامت نمی‌آید…. تا وقتی که مردم ساختمان‌های بلند و چند طبقه بسازند»
ابن حجر میگوید:
«یعنی هر کس خانه‌ای می‌سازد می‌خواهد ارتفاعش از خانه دیگری بلندتر باشد.
پس منظور از حدیث مردمی نیستند که بخاطر نیاز بازار در مانهاتان نیویورک یا بازار تهران برج میسازند! زیرا انگیزه آنها فخر فروشی نیست انگیزه آنها کسب سود است. پس منظور کیست؟
منظور فخرفروشان هستند.

آسمان خراشهای جهان ده متر بیست متر بلند تر از آسمان خراش قبلی بلندتر میشدند و مقام اولی را از هم دیگر می ربودند،اما در بعضی جاها آسمانخراش هایی بزرگتر ساخته می شود تا کسی قادر به رقابت نباشد!

این موارد همه دلیل بر حدیث پیامبر صلی الله علیه و سلم می باشد. الله المستعان

مقاله پیشنهادی

دنیا، اینگونه آفریده شده است

روزی مارکس اویلیوس، یکی از فیلسوفان بزرگ دربار امپراطوری روم، گفت: امروز افرادی را ملاقات …