عایشه رضی الله عنها ؛همسر گرامی نبی اکرم(صلی الله و سلم)؛ میفرماید: (بعلت کمی جا) روبروی رسول الله (صلی الله و سلم) می خوابیدم بطوری که پاهایم در سمت قبله ایشان قرار میگرفت. و هنگامی که رسول اکرم (صلی الله و سلم) می خواست سجده نماید، با دستش، پاهایم را می فشرد. و من پاهایم را جمع می کردم. و چون بلند می شد، پاهایم را دراز میکردم. قابل یاد آوری است که در آن زمان، در خانهها، چراغ وجود نداشت[[بخاری /۳۸۲]].
«أَنَّ النَّبِیَّ صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ قَبَّلَ امْرَأَهً مِنْ نِسَائِهِ ثُمَّ خَرَجَ إِلَی الصَّلَاهِ وَلَمْ یَتَوَضَّأْ».
یعنی : «پیامبر صلی الله علیه وسلم یکی از همسرانش را بوسید و سپس برای نماز بیرون رفت و وضوء (تازه ای) هم نگرفت».
أبو داود (۱۷۸،۱۷۹،۱۸۰) ،
وترمذی (۸۶) ،
نسائی (۱/۱۰۴)
وابن ماجه (۵۰۲)
و در” صحیح أبی داود ” (۱۷۲).
در این حدیث حکم لمس زن و بوسیدنش مطرح شده؛ و اینکه : آیا وضوء باطل می شود یا خیر؟
علماء در این باره اختلاف رأی دارند :
بعضی از آنها گفتند : لمس زن در هر حالی موجب ابطال وضوء است.
و بعضی دیگر گفتند : اگر با شهوت وی را لمس کند وضوء باطل است وگرنه باطل نیست.
و بعضی گفتند : در هر حالتی لمس زن موجب باطل شدن وضوء نمی شود.
و این رأی اخیر ترجیح دارد، یعنی اگر یک مرد، همسرش را ببوسد یا دستش را لمس کند یا وی را درآغوش گیرد، مادامیکه انزال نکند و مذی (آب بی رنگی که از آلت زن یا مرد خارج میشود و وضو را باطل میکند)خارج نشود، وضو باطل نخواهد شد؛ نه وضوی مرد و نه زن،زیرا اصل بر بقای وضو است تا آنکه دلیلی بر باطل شدن آن اقامه می شود، و در کتاب خدا و سنت پیامبرش صلی الله علیه وسلم دلیلی وارد نشده که لمس زن موجب باطل شدن وضوء باشد، و بر این اساس لمس زن ولو بدون حائل یا همراه با شهوت باشد و همچنین بوسیدن و درآغوش گرفتنش وضوء را باطل نمی کنند.
(فتاوی المرأه، ابن عثیمین ص ۲۰).
والله اعلم.