طهارت بدنی و قلبی، برای نجات و رستگاری هر بندهای در دنیا لازم هستند. هنگامیکه ظاهر انسان به وسیلهی آب و باطن او به وسیلهی توحید و ایمان پاک شود، روحیهاش قوی و نفسش شاد، و قلبش با اطمینان میگردد و برای مناجات پروردگارش، در بهترین شکل با بدن پاک، و قلب پاک و لباس پاک و در مکان پاک آماده میشود و این نهایت ادب است و در تعظیم و بزرگداشت پروردگار جهانیان در درجهای بالاتر و کاملتر نسبت به برپایی عبادت بدون رعایت این شرایط است، و از این جاست که پاکیزگی، نصف و قسمتی از ایمان است و الله اهل آن را دوست دارد.
- الله بلند مرتبه میفرماید: ﴿وَیَسَۡٔلُونَکَ عَنِ ٱلۡمَحِیضِۖ قُلۡ هُوَ أَذٗى فَٱعۡتَزِلُواْ ٱلنِّسَآءَ فِی ٱلۡمَحِیضِ وَلَا تَقۡرَبُوهُنَّ حَتَّىٰ یَطۡهُرۡنَۖ فَإِذَا تَطَهَّرۡنَ فَأۡتُوهُنَّ مِنۡ حَیۡثُ أَمَرَکُمُ ٱللَّهُۚ إِنَّ ٱللَّهَ یُحِبُّ ٱلتَّوَّٰبِینَ وَیُحِبُّ ٱلۡمُتَطَهِّرِینَ٢٢٢﴾ [البقره: ۲۲۲]. «و [ای پیامبر،] از تو دربارۀ حِیض [= عادت ماهانۀ زنان] میپرسند؛ بگو «آن [حالت،] نوعی ناراحتی است؛ پس در حالت قاعدگی از زنان کنارهگیری کنید و با آنان نزدیکی نکنید تا پاک شوند. پس هنگامی که پاک شدند [و غسل کردند،] از همان جا که الله به شما فرمان داده است با آنان آمیزش کنید. به راستی که الله توبهکنندگان را دوست دارد و پاکیزگان را [نیز] دوست دارد».
- عَنْ أَبِی مَالِکٍ الْأَشْعَرِیِّ رضی الله عنه قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللهِج: «الطُّهُورُ شَطْرُ الْإِیمَانِ وَالْحَمْدُ لِلَّهِ تَمْلَأُ الْمِیزَانَ».[۱]
ابومالک اشعری رضی الله عنه روایت میکند که رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمود: «پاکیزگی، نصف ایمان است. و “الحمدلله” ترازوی (نیکیها) را پُر میکند».
[۱]– مسلم حدیث شماره ۲۲۳