مسلم، کتاب «الدعوات» باب: [مَنْ أَحَبَّ لِقَاءَ اللَّهِ أَحَبَّ اللَّهُ لِقَاءَهُ]
۳۰۴- «عَنْ عَائِشَهَ رضی الله عنها قَالَتْ: قَالَ رَسُولُ اللهِ صلی الله علیه و سلم: مَنْ أَحَبَّ لِقَاءَ اللهِ، أَحَبَّ اللهُ لِقَاءَهُ، وَمَنْ کَرِهَ لِقَاءَ اللهِ، کَرِهَ اللهُ لِقَاءَهُ، وَالْمَوْتُ قَبْلَ لِقَاءِ اللهِ».
- «از حضرت عایشه رضی الله عنها روایت شده است که گفت: پیامبرصلی الله علیه و سلم فرمودند: هرکس دیدار با خداوند را دوست داشته باشد، خداوند نیز دیدار با او را دوست دارد و هرکس دیدار با خداوند را دوست نداشته باشد، خداوند نیز دیدار با او را دوست ندارد و مرگ قبل از ملاقات با خداوند صورت میگیرد (منظور این است که این دیدار بنده با خدا بعد از مرگ و در روز قیامت است)».
۳۰۵- «عَنْ عَائِشَهَ رضی الله عنها قَالَتْ: قَالَ رَسُولُ اللهِ صلی الله علیه و سلم: مَنْ أَحَبَّ لِقَاءَ اللهِ، أَحَبَّ اللهُ لِقَاءَهُ، وَمَنْ کَرِهَ لِقَاءَ اللهِ، کَرِهَ اللهُ لِقَاءَهُ، فَقُلْتُ: یَا نَبِیَّ اللهِ أَکَرَاهِیَهُ الْمَوْتِ؟ فَکُلُّنَا نَکْرَهُ الْمَوْتَ، فَقَالَ: لَیْسَ کَذَلِکِ، وَلَکِنَّ الْمُؤْمِنَ إِذَا بُشِّرَ بِرَحْمَهِ اللهِ وَرِضْوَانِهِ وَجَنَّتِهِ، أَحَبَّ لِقَاءَ اللهِ، فَأَحَبَّ اللهُ لِقَاءَهُ، وَإِنَّ الْکَافِرَ إِذَا بُشِّرَ بِعَذَابِ اللهِ وَسَخَطِهِ، کَرِهَ لِقَاءَ اللهِ، وَکَرِهَ اللهُ لِقَاءَهُ».
- «از حضرت عایشه رضی الله عنها روایت شده است که گفت: پیامبرصلی الله علیه و سلم فرمودند: هرکس دیدار با خداوند را دوست داشته باشد، خداوند نیز دیدار با او را دوست دارد و هرکس دیدار با خداوند را دوست نداشته باشد، خداوند نیز دیدار با او را دوست ندارد، عرض کردم: ای پیامبر خدا! آیا منظور، دوستنداشتن مرگ است، اگر اینطور باشد همهی ما مرگ را دوست نداریم، فرمودند: چنین نیست که میگویی، بلکه مؤمن هرگاه به رحمت خدا و رضایت او و بهشتش مژده داده شود، دیدار با خدا را دوست دارد، پس خداوند نیز دیدار با او را دوست دارد و کافر هرگاه به عذاب خداوند و خشم و غضب او مژده داده شود، دیدار با خداوند را دوست ندارد، پس خداوند نیز دیدار با او را دوست ندارد [پس منظور از دیدار خدا، دوستداشتن یا نداشتن مردن نیست]».
۳۰۶- «عَنْ أَبِی هُرَیْرَهَ رضی الله عنه قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللهِ صلی الله علیه و سلم: مَنْ أَحَبَّ لِقَاءَ اللهِ، أَحَبَّ اللهُ لِقَاءَهُ، وَمَنْ کَرِهَ لِقَاءَ اللهِ، کَرِهَ اللهُ لِقَاءَهُ.
قَالَ: (أَیْ: شُرَیْحٌ) فَأَتَیْتُ عَائِشَهَ رضی الله عنها فَقُلْتُ: یَا أُمَّ الْمُؤْمِنِینَ! سَمِعْتُ أَبَا هُرَیْرَهَ یَذْکُرُ عَنْ رَسُولِ اللهِ صلی الله علیه و سلم حَدِیثًا، إِنْ کَانَ کَذَلِکَ فَقَدْ هَلَکْنَا، فَقَالَتْ: إِنَّ الْهَالِکَ مَنْ هَلَکَ بِقَوْلِ رَسُولِ اللهِ صلی الله علیه و سلم وَمَا ذَاکَ؟ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللهِ صلی الله علیه و سلم: مَنْ أَحَبَّ لِقَاءَ اللهِ، أَحَبَّ اللهُ لِقَاءَهُ، وَمَنْ کَرِهَ لِقَاءَ اللهِ، کَرِهَ اللهُ لِقَاءَهُ، وَلَیْسَ مِنَّا أَحَدٌ إِلَّا وَهُوَ یَکْرَهُ الْمَوْتَ، فَقَالَتْ: قَدْ قَالَهُ رَسُولُ اللهِ صلی الله علیه و سلم، وَلَیْسَ بِالَّذِی تَذْهَبُ إِلَیْهِ، وَلَکِنْ إِذَا شَخَصَ الْبَصَرُ، وَحَشْرَجَ الصَّدْرُ، وَاقْشَعَرَّ الْجِلْدُ، وَتَشَنَّجَتِ الْأَصَابِعُ، فَعِنْدَ ذَلِکَ: مَنْ أَحَبَّ لِقَاءَ اللهِ، أَحَبَّ اللهُ لِقَاءَهُ، وَمَنْ کَرِهَ لِقَاءَ اللهِ، کَرِهَ اللهُ لِقَاءَهُ».
- «از ابوهریره رضی الله عنه روایت شده است که گفت: پیامبرصلی الله علیه و سلم فرمودند: «هرکس دیدار با خدا را دوست داشته باشد، خدا [نیز] دیدار با او را دوست دارد و هرکس دیدار با خدا را دوست نداشته باشد، خداوند [نیز] دیدار با او را ناخوش میدارد.
شریح (یکی از راویان حدیث) میگوید: نزد حضرت عایشه رضی الله عنها رفتم و گفتم: ای أم المؤمنین! شنیدم که ابوهریره از پیامبر صلی الله علیه و سلم حدیثی را روایت کرد که اگر چنین باشد، ما هلاک و نابود شدهایم، حضرت عایشه گفت: بدبخت و نابود کسی است که پیامبر صلی الله علیه و سلم او را بدبخت و هلاک یافته میداند، اما آن چیست؟ [گفتم] میگوید: پیامبر صلی الله علیه و سلم فرمودند: هرکس دیدار با خدا دوست داشته باشد، خدا [نیز] دیدار با او را دوست دارد و هرکس دیدار با خدا را دوست نداشته باشد، خدا [نیز] دیدار با او را دوست ندارد و میدانید که کسی از ما نیست که از مرگ خوشش بیاید، حضرت عایشه فرمود: منظور این نیست که تو میپنداری (یعنی منظور از دیدار خدا مردن نیست) بلکه وقتی که چشمها خیره شوند و سینه به خرخرکردن بیفتد و موهای بدن سیخ و انگشتان جمع شوند (زمان جاندادن) در آن موقع است که هرکس دیدار با خدا را دوست باشد، خدا [نیز] دیدار با او را دوست دارد و هرکس دیدار با خدا را دوست نداشته باشد، خدا [نیز] دیدار با او را دوست ندارد».