سنت و افضل این است که طواف و سعی در طبقه همکف باشد. و طواف و سعی در طبقهی اول و طبقات بالاتر نیز جایز است.
و سنت این است که طواف و سعی پیاده باشد هرچند سوار بر وسیله نیز جایز است چه معذور باشد یا نه؛ زیرا رسول الله صلی الله علیه وسلم به هردو صورت طواف کردند.
محل سعی صفا و مروه مکانی مستقل است که احکام خاص خود را دارد. و هماکنون داخل مسجد کعبه قرار گرفته است. چنانکه وقت سعی، برای حج و عمره محل سعی میباشد و در اوقات دیگر حکم مسجد را دارد.
حیاط و صحن بیرونی مسجدالحرام که برای نماز آماده شده، در تمام احکام، حکم مسجدالحرام را دارند.
برای زنان جایز است به هنگام نیاز و ضرورت، برای اتمام مناسک دارویی را استفاده کنند که مانع خونریزی ماهیانه شود و این در صورتی است که ضرری متوجه آنها نشود. و اگر خونریزی ماهیانه (حیض) ادامه داشته باشد و نیاز به خوردن چیزی باشد که مانع آن شود تا طواف لازم انجام شود، میتواند چیزی بخورد که به طور کلی مانع خونریزی شود و پاکی را ببیند؛ در اینصورت میتواند نماز بخواند و طواف کند و اگر بار دیگر خون دید، حیض است تا اینکه خونریزی قطع شود.
و کسیکه به هنگام طواف، حامل نجاست است، مانند کسیکه به وی سوند ادرار وصل است و کسیکه در ادرار یا باد خود اختیاری ندارد، نماز و طواف و سعیش در این حالت صحیح است؛ زیرا معذور است. و شرط واجب (پاکی از حدث اکبر و اصغر) در هنگام عدم توانایی در رعایت آن ساقط میشود.
اصل در دعا به هنگام طواف و سعی این است که هرکس به تنهایی دست به دعا بردارد؛ و دعای دستهجمعی در طواف و سعی بدعت است. و هرکس با سنت نبوی مخالفت کند، دچار بدعت میشود.
اصل در دعا، پنهان بودن آن است و دعای جهری و با صدای بلند در طواف و سعی جایز نیست؛ زیرا باعث تشویش و اختلال حواس در میان طواف کنندگان میشود.
بنابراین اصل این است که هرکس در طواف و سعی خود به تنهایی دعاهای وارده در قرآن و سنت را بخواند و نیز جایز است که دعایی جز دعاهایی که در قرآن و سنت آمده و مخالفتی با آنها ندارد بخواند.
کرایه کردن کسانی برای طواف و سعی، از بدعتهای جدید است که به وسیلهی آن دنیا را به نام دین به دست میآورند. و به سبب آن اختلاف و دشمنی و کشمکش و اذیت و آزار طوافکنندگان رخ میدهد. بنابراین برای هیچ مسلمانی انجام آن صحیح نیست.
اصل این است که هرکس خود طواف کند و به هنگام ازدحام شدید از مواضع فتنه و شلوغی دوری کند.
صفا و مروه شعایر حج هستند و فاصلهی بین آنها محل سعی میباشد. بالا رفتن از صفا و مروه سنت است. و اما پیمودن کامل فاصلهی بین صفا و مروه واجب است. طول محل سعی ۳۹۴ متر و عرض آن ۴۰ متر میباشد. تراشیدن یا کوتاه کردن مو در محل سعی جایز نیست؛ زیرا مکان انجام مناسک و عبادت و نماز است. بنابراین پاکیزه بودن آن و آلوده نشدن آن به مو و مانند آن واجب است. و هرکس قصد تراشیدن مو دارد، باید به آرایشگاههای خارج از مسجد مراجعه کند.