﴿یَٰٓأَیُّهَا ٱلَّذِینَ ءَامَنُواْ ٱسۡتَعِینُواْ بِٱلصَّبۡرِ وَٱلصَّلَوٰهِۚ﴾ [البقره: ۱۵۳] «ای مومنان! با شکیبایی و نماز یاری بجویید».
وقتی ناگهان ترس و هراس، تو را فرا گرفت و اندوه و غم، تو را در خود پیچاند و ناراحتی، گریبانت را گرفت، فوراًبه نماز بایست؛ آنگاه آرامش روح و جسم، تو را فرا میگیرد. نماز ریشه کن کردن آثار بجاماندۀ اندوه و راندن حشرات افسردگی از وجود را تضمین میکند. هرگاه مشکلی برای پیامبر ج پیش میآمد، میگفت: «ای بلال! برای نمار اذان بگو تا راحت شویم». نماز مایه سرور و شادی آنحضرت ج بود. در سیرت و زندگینامه مردان بنام تاریخ مشاهده نمودهام که هرگاه دشواریها، روزگار را بر ایشان تنگ میکرد و حوادث به سوی آنها دندان تیز مینمود، شتابان و فروتن به نماز میآیستادند و بدین سان نیرو و اراده همت خود را باز مییافتند.
نماز خوف، هنگام ترس و هراس و زمانی خوانده میشود که هوش و حواس میپرد و جانها در دم تیغ قرار میگیرند؛ در چنین حالتی بزرگترین آرامش و ثبات، نمازی خاشعانه است.
نسلی که طوفان بیماریهای روانی بر او فشار آورده، باید خود را با مسجد آشنا کند و باید قبل از همه چیز پیشانیش را به خاک بمالد تا پروردگارش را راضی نماید و خود از این عذاب مزمن نجات دهد و گر نه اشکها، پلکهای او را خواهد سوخت و اندوه و ناراحتی، اعصاب او را از بین خواهد برد و هیچ انرژی و نیرویی جز نماز نیست که به او آرامش دهد.
چه خوبست بدانیم که نمازهای پنجگانه، کفاره گناهان است و مقام ما را نزد پروردگارمان بالا میبرد و علاجی بزرگ برای دردها و دارویی مفید برای بیماریهایمان میباشد و دل ما را سرشار از یقین مینماید و اعضا و جوارح ما را آکنده از رضامندی و خوشنودی میگرداند. اما آنهایی که از مسجد دوری گزیده و نماز را ترک گفتهاند، از یک بلا، گرفتار بلایی دیگر میشوند واز یک اندوه و ناراحتی پا به اندوه و غمیدیگر میگذارند و از یک بدبختی به بدبختی دیگری وارد میشوند. ﴿فَتَعۡسٗا لَّهُمۡ وَأَضَلَّ أَعۡمَٰلَهُمۡ ٨﴾ [محمد: ۸] «مرگ بر آنان باد و (خداوند) اعمالشان را باطل و بیهوده گرداناد!»