تقارب زمان
منظور نزدیک شدن ساکنان زمین و اماکن دور دست به همدیگر به خاطر افزایش وسائل ارتباط جمعی و حمل و نقل است . *۲
منظور کوتاه شدن حقیقی زمان و افزایش سرعت آن در آخر الزمان است. *۲
:o:ابن ابی جمره *۳ میگوید: «ممکن است منظور از تقارب زمان کوتاه شدن آن مطابق حدیث «لا تقوم الساعه حتى تکون السنه کالشهر» بطور حسی یا معنی باشد اما تقارب زمان از نظر حسی تاکنون اتفاق نیفتاده شاید در آیندۀ دور در آخر الزمان رخ بدهد. اما تقارب زمان از نظر معنوی مدتی از ظهور آن میگذرد این امر را اهل دین و کسانی که دارای هوش و ذکاوتند از فعالان در عرصه دنیا بیشتر تشخیص میدهند. آنان متوجه میشوند کارهایی را که قبلاً در یک روز انجام میدادند امروز نمیتوانند انجام دهند آنها از این امر شاکی بوده و علت آن را نمیدانند. شاید علت آن ضعف ایمان و ظهور امور مخالف شرع خصوصاً رزق حرام است اغلب مردم به محض توانایی در کسب روزی بدون در نظر گرفتن معیار حلال و حرام بر آن هجوم میبرند.
در واقع وجود برکت در زمان، رزق، گیاهان و…. تنها از راه نیروی ایمان و پیروی از دستورات و اجتناب از نواهی بدست میآید به دلیل آیه ۹۶ سوره اعراف که خداوند میفرماید: ﴿وَلَوۡ أَنَّ أَهۡلَ ٱلۡقُرَىٰٓ ءَامَنُواْ وَٱتَّقَوۡاْ لَفَتَحۡنَا عَلَیۡهِم بَرَکَٰتٖ مِّنَ ٱلسَّمَآءِ وَٱلۡأَرۡضِ﴾ [الأعراف: ۹۶]. *۴
«اگر ساکنین شهری ایمان بیاورند و پرهیزگار باشند درهای خیر و برکت را از آسمان و زمین بر ایشان باز میکنیم».
منابع:
۱) «اتحاف الجماعه» (۱/۴۹۷) و «العقائد الإسلامیه» (ص ۲۴۷) سید سابق.
۲) «مختصر سنن ابو داود» (۶/۱۴۲) و «جامع الاصول» (۱۰/۴۰۹) تحقیق عبدالقادر الارناؤوط.
۳) علامه ابو محمد عبدالله بن سعد اندلسی و مالکی مذهب او عالم به حدیث بود و تالیفات فراوانی دارد از جمله «مجمع النهایه» مختصر صحیح بخاری و «المرائی الحسان» فی الحدیث و الرؤیا. ابن کثیر دربارهاش میگوید: او بسیار حقگو، آمر به معروف و ناهی از منکر بود. او در سال (۶۹۵ ه). در گذشت «البدایه والنهایه» (۱۳/۳۴۶) و «الاعلام» (۴/۸۹).
۴) «فتح الباری» (۱۳/۱۷).