مشکل شوهر بدزبان

گفتن سخن نیکو صدقه است، و تاثیر آن مانند تاثیر سحر و جادو در روح مردم است. سخن نیکو سازنده است و ویران نمی کند، سازش برقرار می نماید و تباه نمی گرداند. لذا زوجین باید هرکدام مراقب احساسات و عواطف دیگری بوده و با سخنان بی پروا یا لفظی گزنده دیگری را نرنجاند. گاهی زنان با داشتن مردانی بدزبان مورد آزمایش قرار می گیرند. چنین مردی با فحش و نفرین همسرش را می آزارد، بهتر است که زن در این مواقع بر اذیت و آزار وی شکیبایی به خرج داده و کاری نکند که او را خشمگین و عصبانی نماید، خود را در هنگام خشم و غضب وی به زیور آرامش بیاراید و با حکمت و دوراندیشی عمل کند تا خشم او فرو نشیند. باید که زمان آرامش و خوشی وی را غنیمت دانسته و او را با مدارا و بردباری و نرمی او را نصیحت نموده و به او یادآوری نماید که یک مسلمان هرگز فردی طعنه زن، نفرین گر و هرزه گو نیست و اینکه پیامبر خدا صلى الله علیه وسلم به خاطر اخلاق نیکو و بزرگمنشی که داشت مورد مدح خداوند متعال در قرآن کریم قرار گرفته است و خداوند متعال می فرماید: {وإنک لعلى خلق عظیم} [قلم: ۴] یعنی: «و براستی که تو بر خلق و خوی بزرگی هستی.»

پیامبر صلى الله علیه و سلم بسیار بر گفتن سخن نیکو و زیبا تأکید می نمود و از غیر آن برحذر می داشت، آن حضرت صلى الله علیه و سلم می فرمود: (إن الرجل لیتکلم بالکلمه لا یرى بها بأسًا، یهوی بها سبعین خریفًا فی النار) یعنی: «مردی، سخنی در جهت ناخشنودی خدا به زبان می آورد بدون اینکه به آن توجه کند. ولی به وسیله ی آن سخن، به اندازه ی هفتاد سال در جهنم، سقوط می کند.» [ترمذی و حاکم] همچنین رسول خدا صلى الله علیه و سلم همچنین می فرماید: (إن الرجل لیتکلم بالکلمه من رضوان الله تعالى، ما یظن أن تبلغ ما بلغتْ، فیکتُب الله له بها رضوانه إلى یوم القیامه، وإن الرجل لیتکلم بالکلمه من سخط الله ما یظن أن تبلغ ما بلغتْ، فیکتب الله علیه بها سخطه إلى یوم القیامه) یعنی: «همانا مرد کلمه ای از رضای خداوند را بر زبان می آورد، در حالیکه گمان نمی کند که به آنچه رسیده، برسد، خداوند به سبب آن برایش رضای خود را تا روز قیامت می نویسد. و همانا مرد کلمه ای از قهر خدا را بر زبان میراند، در حالیکه گمان نمی کند که بدانچه رسیده، برسد و به سبب آن خداوند بر وی قهر و غضبش را تا  قیامت می نویسد.»_[احمد، و نسائی، و ابن ماجه، و ابن حبان]

با آراستگی زن به صبر و شکیبایی در مقابل بدرفتاری شوهرش، و با نصیحت خالصانه اش باعث می شود که مرد نیز در رفتارش بهبود حاصل شود و مردی نیک گفتار و شیرین سخن گردد. چه بهتر است که زن در نمازها و دیگر اوقاتی که برای دعا کردن فضیلت دارند برای شوهرش دعا نماید تا خداوند او را هدایت نموده و او را از این عیب بهبود داده و از زشت رفتاری او را حفظ کند.

مقاله پیشنهادی

زن لباس و زینتش را آشکار نکند

الله می‌فرماید: ﴿یَٰٓأَیُّهَا ٱلنَّبِیُّ قُل لِّأَزۡوَٰجِکَ وَبَنَاتِکَ وَنِسَآءِ ٱلۡمُؤۡمِنِینَ یُدۡنِینَ عَلَیۡهِنَّ مِن جَلَٰبِیبِهِنَّۚ ذَٰلِکَ أَدۡنَىٰٓ …