داعی باید مسایل روز را بداند و با طرحهای جدیدی که ارائه میشوند، آشنایی داشته باشد. اندیشههای تازه را بشناسد و کتابهای جدید را مطالعه نماید و به این سخن که نباید فرهنگهای وارداتی را مطالعه کرد، توجه نکند. اگرچه این توصیه از سوی فرد یا افراد بزرگواری هم، شده باشد. زیرا اگر ما این کتابها و فرهنگهای جدید را مطالعه نکنیم، نمیدانیم که چگونه زندگی نماییم. و همچنین روش برخورد با افرادی را که حامل این فرهنگها هستند، نمیدانیم. بلکه بنده معتقدم که داعیان باید روزنامهها و مجلات مختلف را با احتیاط کامل بخوانند و مواظب باشند که این مجلات به دست افراد کم سواد نرسد و باعث فساد آنان نگردد. لذا این نوع روزنامهها و مجلات را در خلوت و بدور از چشم عموم مردم بخوانند تا اهداف آنان را بدانند و به تصحیح آنان بپردازند.
عرفت الشر لا للشر لکن لتلافیه | ومن لا یعرف الشر جدیر أن یقع فیه |
یعنی: بدی را شناختم نه بخاطر اینکه بد است؛ بلکه برای اینکه از آن پرهیز نمایم و کسی که شر و بدی را نشناسد، گرفتار آن میشود.
عمرt میگوید: «ریسمانهای اسلام یکی پس از دیگری توسط افرادی کنده میشوند که در دوران اسلام متولد شدهاند و با جاهلیت، آشنایی ندارند».
زیرا کسی که با جاهلیت آشنایی نداشته باشد، نمیتواند اسلام را آنطور که شایسته آن است، بشناسد.
پس لازم است که داعیان اسلام با چند و چون اندیشههای جدید، آشنا شوند. اگر کسی با کتابی برخورد نمود که در آن شبهه و یا نکته نظری مشکوک، وجود دارد به فردی آگاهتر از خود، ارائه دهد تا با شناخت، حرکت کند و راه حلی برایش پیدا شود.