مسئولیت دینی والدین در برابر نماز فرزندان

واجب است بر پدر و مادر ، بعد از اتمام سن هفت سالگی بچه را به نماز خواندن امر کنند به همراه شرایط نماز و در سن ده سالگی برای ترک نماز وی را تنبیه کنند ( تنبیه بدون جرح  باشد)  رسول الله صلی الله علیه وسلم می فرماید : ( مروا الصبی إذا بلغ سبع سنین و إذا بلغ عشرا فاضربوه علیها )
 یعنی : هرگاه بچه به سن هفت سالگی رسیدند ، آنان را به نماز خواندن امر کنید و وقتی به ده سالگی رسیدند ، برای ( ترک ) آن ، ایشان را تنبیه کنید.
و همچنین روزه ماه رمضان اگر طاقت روزه گرفتن را داشتند.

و دیگر آموختن آنها از دین مانند : شناخت خداوند و رسول خدا و یادگیری قرآن و آداب های اسلامی و دور کردن آنها از گناهان مانند دروغ ، حرفهای زشت ، بی احترامی بزرگترها و غیره…

حکمت آن چیست :  حکمت آن تمرین کودکان برای عبادت است تا آنکه عادت کنند آنرا و دیگر رها نکنند.

توجه:  

پدر و مادرها در نظر داشته باشند به این موضوع اهمیت بیشتری دهند چون روز قیامت سوال خواهندشد و فرزندان هم  از پدر ومادرش روز قیامت شکایت می کنند  همه‌ی شما پدر و مادران  مسئول هستید و از شما در مورد زیر دستانتان سؤال خواهد شد:
 ابن عمر رضی الله عنهما  می‌گوید: رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمود: «هر کدام از شما مسئول است، و از هریک از شما، درمورد زیر دستانش سؤال خواهد شد؛ امیری که بر مردم گماشته شده، مسئول رعیت می‌باشد. مرد، مسئول خانواده و زیر دستانش می‌باشد. زن در خانه‌ی شوهر، مسئول زیر دستان و فرزندان خود است. خدمتگذار، مسئول است و از او در مورد اموال صاحبش و مسئولیت‌های دیگرش، سؤال خواهد شد. و همه‌ی شما مسئول هستید و از شما در مورد مسئولیت‌تان، سؤال خواهد شد».

خداوند به همه ای ما فرزندان صالحی عطا کند  که صدقه ای جاریه ی باشند و روز قیامت چشم روشنی ما باشند.

(ﺭَﺑَّﻨَﺎ ﻫَﺐْ ﻟَﻨَﺎ ﻣِﻦْ ﺃَﺯْﻭَﺍﺟِﻨَﺎ ﻭَﺫُﺭِّﻳَّﺎﺗِﻨَﺎ ﻗُﺮَّﺓَ ﺃَﻋْﻴُﻦٍ ﻭَﺍﺟْﻌَﻠْﻨَﺎ ﻟِﻠْﻤُﺘَّﻘِﻴﻦَ ﺇِﻣَﺎﻣًﺎ)

 پروردگارا! از همسرانمان، و فرزندانمان مایه ی روشنی چشم به ما عطا فرما، و ما را برای پرهیزگاران پیشوا قرار بده».

مقاله پیشنهادی

خیار(داشتن اختیار در معامله)

حکمت مشروعیت داشتن اختیار در معامله داشتن حق اختیار در معامله از محاسن اسلام است؛ …