الحمد لله وحده و الصلاه و السلام علی من لا نبی بعده
اما بعد :
معمولا انسان در حالت عادی در غفلت بسر می برد و ثانیه های عمر او می گذرد و هیچ نوع استفاده ای از آن نمی برد . حال برای استفاده بهینه از نعمت وقت چه باید کرد ؟
الف : هدفمند بودن
ب : تنظیم وقت
ج : کسب علم
د : مذاکره و یاد آوری معلومات
ه : مرد عمل بودن
ما باید به دنبال اعمالی باشیم که به هدف اصلی از زندگی در این دنیا ـ کسب رضایت الله ـ برسیم . و وقت زیادی را از ما نطلبد ودر انجام آن ، توانا باشیم . همه اینها در رهنمودهایی که الله و رسولش برای ما دارند موجود و فراوان است .
به ذره هایی از این دریای رهنمونها نگاهی می اندازیم و از الله خواهانیم که ما را در عمل به علم موفق بگرداند. آمین
از با ارزشترین مسایل نزد الله :
۱ _ دین راستین (اسلام) چنانچه رسول الله صلی الله علیه و سلم می فرماید : (با ارزش ترین دینها نزد خداوند دین مستقیم و با گذشت است .) بروایت امام احمد و شیخ آلبانی این حدیث را حسن دانسته .
۲ _ نماز ، نیکی به پدر و مادر و جهاد : همانطور که رسول الله صلی الله علیه و سلم می فرماید : ( از محبوبترین عملها نزد خداوند نماز در وقت خودش و نیکی به پدر ومادر و جهاد در راه الله است .) متفق علیه.
۳ _ ایمان ، زیارت و وارسی خویشاوندان و امر به معروف و نهی از کردار زشت : با استناد به کلام رسول الله صلی الله علیه و سلم که می فرمایند : ( از اعمال دوست داشتنی نزد پروردگار ایمان به الله ، زیارت اقوام و امر به اعمال پسندیده و نهی از منکر می باشد . ) بروایت ابو یعلی و شیخ آلبانی این حدیث را حسن دانسته.
۴ _ استمرار در طاعت و عبادت : همانطور که رسول الله صلی الله علیه و سلم می فرماید : ( از محبوبترین اعمال نزد خداوند با دوام ترین آن است و اگر چه کم باشد .) متفق علیه
۵ _ ذکر و یاد الله جل جلاله : چنانچه رسول الله صلی الله علیه و سلم می فرماید : ( از محبوبترین اعمال نزد الله مرگی است که همراه با ذکر الله باشد ) بروایت طبرانی و شیخ آلبانی این حدیث را حسن دانسته .
۶ _ مساجد : ( در نزد الله محبوبترین مکانی که در یک آبادی وجود دارد مسجد آنجاست و بدترین مکان آن بازار و تجارتخانه اش می باشد . ) بروایت امام مسلم
۷ _ کلام حق نزد حاکم ظالم : باستناد به گفتار پیامبر اسلام که می فرماید : (از محبوبترین جهادها نزد الله ، گفتن حرف حق در برابر پادشاه زور گو می باشد . ) بروایت امام احمد و شیخ آلبانی این حدیث را حسن دانسته .
۸ _ سخن راست : چنانچه پیامبر اسلام می فرماید: ( محبوبترین سخن نزد من راست ترین آن است) بروایت امام بخاری .
۹ _ روزه و نماز پیامبر داود علیه السلام : زیرا رسول الله صلی الله علیه و سلم می فرماید : ( محبوبترین روزه نزد الله ، روزه داود است ایشان یکروز روزه و یکروز را افطار می کردند و همچنین محبوبترین نماز نزد الله نماز داود است ایشان نیمه ای از شب را می خوابیدند و یک سوم آنرا به نماز اختصاص می دادند … ) متفق علیه
۱۰ _ کثرت اشخاص بر یک سفره : از فرموده سیدنا محمد صلی الله علیه وسلم که می فرماید : ( از محبوبترین غذاها نزد الله آن غذایی که دستهای زیادی بر آن باشد .) بروایت ابن حبان و شیخ آلبانی این حدیث را حسن دانسته .
۱۱ _ ذکر « سبحان الله و بحمده » رسول الله صلی الله علیه و سلم می فرماید : (از محبوبترین کلام ها نزد الله گفتن سبحان الله و بحمده می باشد.) بروایت امام مسلم .
۱۲ _ ذکر « سبحان الله و الحمد لله و لا اله الا الله و الله اکبر» رسول الله صلی الله علیه و سلم می فرماید : (از محبوبترین کلام ها نزد الله چهار کلام است : سبحان الله و الحمد لله و لا اله الا الله و الله اکبر و با هریک از این کلمه ها شروع نمایی اشکالی ندارد .) بروایت امام مسلم .
۱۳ _ اخلاق نیکو : رسول الله صلی الله علیه وسلم می فرماید : (از محبوبترین بند گان نزد الله با اخلاق ترین آنهاست . ) بروایت طبرانی و شیخ آلبانی آنرا صحیح دانسته .
۱۴ _ نام نهادن به اسمهای عبدالله و عبدالرحمن : رسول الله صلی الله علیه وسلم می فرمایند :
( محبوبترین اسمها نزد الله ، عبدالله و عبدالرحمن می باشد .) بروایت امام مسلم
۱۵ _ نفع رساندن و موجب خرسندی و خوشحالی دیگران بودن ، مشکلات مردم بر طرف نمودن ، پرداخت بدیهی های مردم و اطعام فقراء : بدلیل از قول گهر بار رسول الله صلی الله علیه وسلم : ( محبوترین مردم نزد الله پر نفع ترین آنها برای دیگران و از محبوبترین عملها نزد الله سرور و شادمانی را برای مردم به ارمغان آورن و مشکلات آنها را برطرف ساختن و پرداخت بدیهی و دین آنان و برطرف ساختن گرسنگی از مردم می باشد . همانا یاری رساندن و رفع مشکلات برادر مسلمان با ارزشتر از یکماه اعتکاف در مسجد است و کسی که خشم و غضب خود در برابر برادر مسلمان خود نگه دارد ، الله عورت و اسرار وی را حفظ می نماید . و کسی که خشم خود را کنترل کند با وجود قدرت بر انتقام گرفتن ، الله در روز قیامت قلبش را سرشار از رضایت می نماید و کسی که پی گیر امور برادر مسلمان خود باشد الله در روزقیامت در آنروزی که قدمها می لغزند پاهای او را محکم و ثابت نگه می دارد و همانا اخلاق بد و زشت عمل انسان را فاسد می سازد ، چنانچه سرکه ، عسل را ازبین می برد. ) بروایت ابن ابی دنیا و شیخ آلبانی آنرا حسن دانسته .