متواتر

روایت متواتر زمانی به وجود می آید که حد اقل چهار روایت با چهار طرق مختلف و با سند صحیح مساله ای را گزارش نماید
گرچه محدود کردن به عدد چهار جای اختلاف است اما مراد در تواتر، وجود تعداد فراوان در همه طبقات می باشد برای مثال ده تبع تابعی روایتی را از ده تابعی و آنها نیز از ده صحابی و آنها نیز از پیامبر نقل کنند.
پس شرط تواتر وجود طرق متعدد در همه طبقات است و اینکه اجتماع همه آنها بر گفتن دروغ غیر منطقی و محال به نظر برسد. همچنین راویان در نقل کردن روایت اقرار به سماع یا دیدن کرده باشند
و عبارت تواتر اصطلاحات محدیثن می باشد و باید به معنا و مراد گوینده آن و قائل آن رجوع کرد و اما در افسانه شهادت فاطمه شروط تواتر وجود ندارد چون یک عده راوی که بنا بر جرح خود شیعیان از کذابان و مجهول الحالات و متروک الحدیثان و این اوصاف هستند و دروغی را روایت کرده اند که سند های آن را جعل کرده اند.
به همان شکل صد ها روایت تحریف قرآن در کتب شیعه نیز گرچه اقرار می کنند از متواترات است و از روایات امامت کمتر نیستند، اما باز متواتر اصطلاحی مد نظر ما نیست چون یک مشت کذاب و خارج از دین آن را جعل کرده اند.

روایت متواتر زمانی به وجود می آید که حد اقل چهار روایت با چهار طرق مختلف در همه طبقات آن و با سندی که احتمال هماهنگی همه آنها بر گفتن دروغ محال باشد، در آن موقع متواتری است که الزام آور قبول است.

پس از اصطلاح مذکور چنین مرادی نداشته اند که اگر یک مشت رافضی کذاب جمع شدند و دروغی همانند دروغ امامت یا تحریف قرآن یا شهادت فاطمه را به شکل تواتر روایت کردند، آن تواتر همان تواتر مد نظر علمای حدیث باشد.

مقاله پیشنهادی

آنچه به هنگام بازگشت از حج یا عمره یا غیره گفته می‌‌شود

عَنْ عَبْدِ اللهِ بْنِ عُمَرَ رضی الله عنهما قَالَ: کَانَ رَسُولُ اللهِ صلی الله علیه …