قربانی کردن در عید قربان

قربانی عبارت است از آن چه با نیت تقرب و نزدیکی به خداوند ، در روز عید قربان ذبح می شود  شامل:
شتر
گاو
گوسفند

دلیل مشروعیت آن کلام خداوند سبحانه و تعالی است که می فرماید:
(فَصَلِّ لِرَبِّکَ وَانْحَرْ) [سوره الکوثر ]
پس برای خداوند نماز ( عید ) بخوان و (شتر ) قربانی کن.

همچنین امامان بخاری و مسلم روایت کرده اند که رسول الله صلی الله علیه وسلم دو گوسفند سفید دارای شاخ را با دست های مبارک خود ذبح کرد و در هنگام ذبح اسم خدا را گفته و تکبیر نمودند و پای خود را بر کناره ی گردن آن قربانی ها ( برای حرکت نکردن حیوان ) قرار دادند.

فواید قربانی کردن :

۱ :   احیای  مفهوم قربانی بزرگی است که سیدنا ابراهیم علیه الصلاه و السلام آن را انجام داده است هنگامی که خداوند سبحانه و تعالی او را مورد آزمایش قرار داد و به او امر فرمود که پسرش سیدنا اسماعیل علیه الصلاه والسلام  را قربانی کند، وسپس با فدیه و قربانی عظیمی که گوسفند بزرگی بود ، مانع ذبح سیدنا اسماعیل علیه الصلاه و السلام  شد.

۲ : فایده ی دیگر کمک به فقرا و مستمندان و خوشحال کردن آن ها و خانواده هایشان در روز عید و محکم شدن پیمان اخوت و برادری  وبه وجود آمدن محبت در دل های مسلمان.

حکم قربانی کردن:

این کار سنت مؤکد است ( ولی در مذهب ابو حنیفه رحمه الله واجب است )، اما به دو علت واجب می گردد:

۱ : اگر شخص یکی از چهارپایانی را که متعلق به خودش است، برای قربانی تعیین کند و بگویید این قربانی من است یا بگوید این گوسفند را قربانی خواهم ساخت ، در این صورت قربانی کردن حیوان تعیین شده بر او واجب می شود.

۲ :  هنگامی که شخص برای تقرب و نزدیکی به خداوند بر خود واجب کند و بگویید در راه خدا حیوانی را قربانی خواهم کرد ، پس این کار بر او واجب خواهد شد ، هم چنین که اگر هر کدام از عبادت های دیگر را نذر کند ، باید نذرش را ادا نماید.

مقاله پیشنهادی

خیار(داشتن اختیار در معامله)

حکمت مشروعیت داشتن اختیار در معامله داشتن حق اختیار در معامله از محاسن اسلام است؛ …