عقیده در اصطلاح

یعنی اموری که باید آن را تصدیق کرد، و انسان به آن اطمینان دارد، به گونه‌ای که به یقین ثابت باشد و هیچ مشکلی به آن راه نیابد و تردید به آن نیامیخته باشد.

یعنی ایمان و باور قطعی که فرد معتقد به آن در مورد آن هیچ شکی ندارد، و باید مطابق با واقع باشد و شک و گمان را نپذیرد و اگر علم و آگاهی به حد یقین قطعی نرسیده باشد، عقیده گفته نمی‌شود، و عقیده نامیده می‌شود چون انسان قلب خود را بر آن می‌بندد.

عقیده اسلامی:

عقیده اسلامی عبارت است از باور قطعی داشتن به ربوبیت و الوهیت و نام‌ها و صفات الله متعالی و باور قطعی داشتن به وجود ملائکه الله و کتاب‌ها و پیامبران و روز قیامت، و تقدیر خیر و شرّ و دیگر امور غیبی و اصول دین که کاملاً بر آن اجماع کرده‌اند، و عقیده اسلامی یعنی کاملاً در فرمان و حکم و اطاعت تسلیم الله شدن و پیروی کردن از رسول الله.

و وقتی واژه عقیده اسلامی به صورت مطلق بیان می‌شود یعنی عقیده اهل سنت و الجماعت، چون عقیده اهل سنت اسلام راستین است که الله متعال آن را به عنوان آئین برای بندگان خود پسندیده است. و عقیده سه قرن برتر یعنی قرن صحابه و تابعین و نسل بعدی که از آن‌ها به نیکوئی پیروی کرده‌اند، می‌باشد.

و عقیده اسلامی نزد اهل سنت نام‌های دیگری هم دارد که با آن مرادف است و بر آن دلالت می‌کند که برخی از این نام‌ها عبارتند از: «توحید» و «السنه» و «اصول دین» و «فقه اکبر» و «شریعت» و «ایمان»؛ این واژه‌ها معروف‌ترین کلماتی است که اهل سنت و الجماعت بر علم عقیده اطلاق می‌کنند.

مقاله پیشنهادی

نشانه‌های مرگ

مرگ انسان با افتادن و شل شدن دو طرف گیج‌گاه، کج شدن بینی، افتادن دست‌ها، …