مراحل دستیابی به پیروزی:
کسی که زندگی و سیره پیامبر ﷺ و جهاد او را مورد مطالعه و تحقیق قرار دهد میبیند که حرکت ایشان دارای مراحلی است:
۱- مرحله توحید:
پیامبر ﷺ سیزده سال در مکه ماند، و دعوت به توحید خداوند یکتا در عبادت و دعا و حکم، و مبارزه با شرک کرد تا این که عقیده توحید در دل صحابه جای گرفت، و شجاعانی شدند که جز از خداوند نمیترسیدند، لذا بر دعوتگران اجتماعی واجب است که از توحید شروع کنند، و از شرک برحذر دارند، تا پیرو رسول الله ﷺ در مسیر تبلیغ و دعوت باشند.
۲- مرحله برادری:
پیامبر ﷺ از مکه به مدینه هجرت فرمود، تا جامعه اسلامی قائم بر دوستی و محبت را پایهگذاری کند، لذا اولین کاری که انجام داد ساختن مسجد بود تا مسلمین برای عبادت خدای واحد در آن جمع شوند، و حداقل فرصت یابند، روزی پنج بار یکدیگر را ملاقات نمایند، تا زندگی اجتماعی خود را نظم بخشند، و پیامبر ﷺ به ایجاد برادری بین مهاجرین که مکه و اموال خود را به خاطر دین خدا ترک گفته بودند، و بین انصار که ساکنان مدینه بودند، مبادرت ورزید، و انصار حاضر شدند اموال خود را با مهاجرین تقسیم کنند و هرچه بدان نیاز دارند بدانان بدهند.
و پیامبر ﷺ ساکنان مدینه اوس و خزرج را دید که با یکدیگر اختلاف و دشمنی دارند، لذا بین آنان اصلاح فرمود، و حقد و عداوت را از دلهایشان زدود و آنان را برادران دوستدار یکدیگر در ایمان و توحید قرار داد.
۳- مرحله آمادگی: ﴿وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّهٖ﴾ [الأنفال: ۶۰]
«و هرچه توانستید از قوت در مقابل کفار آماده کنید.»
و پیامبر ﷺ فرمود:
«أَلا إِنَّ الْقُوَّهَ الرَّمْی»
«متوجه باشد که قوت، نیزه انداختن و تیر پرتاب کردن است» [رواه مسلم]
شیخ جمیل زینو میگوید:
«تیراندازی و آموزش آن بر همه مسلمین واجب است، هرکدام بر حسب توانایی خویش توپ و تانک و هواپیما و سلاحهای دیگر همه حُکمِ انداختن و پرتکردن دارند، و کاش طلاب تیراندازی را یاد میگرفتند، و میدانهای مسابقه برای این کار ترتیب داده میشد تا بهتر میتوانستند از دین و مقدسات خویش دفاع کنند، ولی متأسفانه جوانان وقت خود را در فوتبال و بازیهای دیگر تلف میکنند، و رانهای خود را در بازی با آن مکشوف میسازند، در حالی که اسلام دستور به پوشاندن آن داده است. و متاسفانه وقت بازی را طوری تنظیم میکنند که نمازها فوت میشوند، در حالی که خداوند امر به محافظت بر نماز فرموده است».