یکی دیگر از شروط اجابت دعاء عجله نکردن می باشد زیرا رسول الله صلی الله علیه وسلم می فرماید: ( لایزال یستجاب للعبد مالم یستعجل، مالم یدع بالاثم او قطیعه رحم مالم یستعجل؛قیل یا رسول الله؛ و ما الاستعجال؟ قال: یقول: دعوت و قد دعوت فلم أر یستجیب لی فیستحسر عند ذلک و یدع الدعاء) یعنی: ( دعای بنده به شرطی قبول می شود که مضمونش گناه و قطع صله رحم ( جدا کردن مردم از بکدیگر) نباشد و همچنین عجله نکند؛ گفته شد: عجله کردن در دعاء چگونه است؟فرمود: این است که بنده بگوید: آنقدر دعاء کردم اما مستجاب نشد لذا قطع امید کرده و دعاء را رها می کند).
أمام ابن القیم رحمه الله درباره کسی که برای قبول شدن دعایش عجله میکند مثالی می آورد و می فرماید: چنین شخصی به منزله کسی است که دانه یا نهالی را میکارد و در ابتدا خوب به آن رسیدگی می کند و آبیاری اش می کند اما هنگامی که رشد ونمو آن اندکی طولانی کشید آن را رها میکند.
شیخ ابن عثیمین رحمه الله می فرماید: شایسته انسان مسلمان نیست تا در-اجابت شدن- دعایش عجله کند و به مجرد طولانی شدن اجابت دعایش قطع امید کرده و آن را رها کند بلکه باید در دعاء پافشاری نماید زیرا هر دعایی که انسان انجام می دهد عبادتی است که او را به الله نزدیک تر میکند و به خاطر آن پاداشی برایش ثبت می گردد.
منتظر شدن دعاء کننده جهت قبول شدن دعایش سنت است زیرا دعایش عبادت است وانتظار برای قبول شدن آن عبادتی دیگر است.