شخصی می خواهد به حج برود

شخصی می خواهد به حج برود. ۱- از کجا محرم شود و لباس احرام ببندد؟۲- آیا می تواند از میدان جده محرم شود؟ اگرنشود چه؟ ۳- گاهی شخص (که نیت حج را دارد) میداند که طیاره به جده میرود ، اما انها به عوض مکه به مدینه انتقال داده میشوند (پروازهای نخستین کشور ما زاهرین را اولا به مدینه انتقال میدهند) وبعد از مدتی از مدینه به مکه انتقال داده میشوند. آیا این شخص خود را محرم سازد و لباس احرام به تن کند یانه ؟

 

الحمدلله،

اگر بسوی خانه خدا، بیت الله الحرام، متوجه شدی، و قصد انجام حج و عمره را داشتی اولین چیزی که باید انجام دهی ؛ نیت کردن از میقات است. آنهم نیت دخول به حج یا عمره.

و هرکس بخواهد به مکه برود و قصد حج یا عمره دارد باید از میقات نیت کند و از آنجا احرام ببندد.

میقات جاهای معلومی است که رسول الله صلی الله علیه وسلم برای کسانی که از تمامی نقاط زمین قصد زیارت خانه خدا را دارند تعیین کرده است، و قبل از رسیدن به بیت الله الحرام از آنجا نیت می کنند.

 

میقات گاه ها چنین هستند:

ذو الحلیفه:

میقات اهل مدینه، و کسانی که از آن راه به مکه میروند، تا مسجد النبوی (۱۳) کیلومتر فاصله دارد، وآن دورترین میقات از مکّه می باشد، که تا مکه (۴۲۰) کیلومتر فاصله دارد، و در حال حاضر آن را أبیار علی س مینامند.

الجحفه:

قریه ای نزدیک به شهر رابغ است، در حال حاضر مردم از رابغ نیت می کنند، چون کمی قبل از جحفه میباشد، و تا مکه (۲۸۰) کیلومتر فاصله دارد، و آنهم میقات اهل شام و مصر و شهرهای شمالی عربستان سعودی، و کشورهای آفریقای شمالی و غربی، و کسانیکه از آن راه بروند می باشد.

قرن المنازل:

آنرا سیل الکبیر می نامند، و تا مکه (۷۸) کیلومتر فاصله دارد، و آنجا میقات اهل نجد، تمامی اهالی شرق عربستان(شیخ نشینان خلیج)، عراق، ایران، و کسانی است که از آن راه می روند، و در حال حاضر مقابل و برابر آن (وادی محرم) که در جاده (الهدا) غربی شهر طائف، که تا مکه (۷۵) کیلومتر فاصله دارد، میقات اهل طائف، و کسانی است که از آن راه میروند و در حقیقت میقات مستقلی نیست.

یلملم:

در حال حاضر (السعدیه) نام دارد، و تا مکه (۱۲۰) کیلومتر فاصله دارد، و آنجا میقات اهل یمن و کسانی است که از آن راه می روند.

ذات عرق:

میقات اهل عراق و ساکنان مشرق عربستان است، در حال حاضر بسبب عدم وجود راه بسوی آن مهجور می باشد، وتا مکه(۱۰۰) کیلومتر فاصله دارد، و در حال حاضر مردم از سیل کبیر، و یا از ذو الحلیفه نیت (احرام) می بندند.

اما ساکنان مکّه برای ادای حج از خانه های شان ، و برای عمره از تنعیم (تنعیم: در حال حاضر آنرا مسجد عایشه رضی الله عنها گویند.)، یا هر جایی خارج از حدود حرم نیت می کنند.

هرکس قبل از این میقات ها سکونت داشته باشد، مانند: ساکنان شهر جده، بحره، شرائع، و غیر از اینها، برای حج و عمره از خانه هایشان نیت می کنند.

بر هر مسلمانی که قصد حج دارد و بر این میقاتها عبور می کند واجب است که از آنجا احرام و نیت ببندد، و اگر از آن عبور کرد و قصد حج را داشت و نیت نکرد، واجب است که به آن میقات برگشته و نیت کند، اگر اینکار را نکرد، فدیه بر او واجب می شود، و آن گوسفندی است که باید در مکّه ذبح شود و بین فقرای حرم توزیع گردد، و هرکس در حالت فراموشی و یا در حال خواب از میقات عبور کرده و نیت نکرد، هرگاه به یادش آمد واجب است که به میقات برگردد، و اگر این کار را نکند ـ چنانکه گذشت ـ بر او فدیه واجب است.

در ضمن اگر ابتدا وارد مدینه شدید،لازم نیست که لباس احرام ببندید و احرام بستن مخصوص مکه و حرم آنست.

والله اعلم

و صلی الله علی نبینا محمد و آله وصحبه وسلم

مقاله پیشنهادی

خیار(داشتن اختیار در معامله)

حکمت مشروعیت داشتن اختیار در معامله داشتن حق اختیار در معامله از محاسن اسلام است؛ …