شبهه: طوفان نوح

 

شبهه دیگر:

اگر از دید قرآن, باران ناشی از تبخیر دریاهاست؛ در آن صورت در جریان طوفان نوح امکان نداشت که کل گیتی را آب فرا گیرد و هیچ خشکی بر جای نماند دوستان گرامی دقت کنید که در قرن بسیت و یکم هنوز محققان هیچ نشانه ای از داستان نوح نیافته اند مگر امکان دارد کل زمین را آب بگیرد و هیچ لایه ای یا اثری از نابودی جنگل ها یا برخی از گونه ها که به قطع در ناحیه جغرافیایی نوح زندگی نمی کردند نباشد داستان نوح بسیار خنده دار است من دلیلی نمی بینم که بخواهم شرح بدهم که چه قدر بی دلیل است.

 

پاسخ:

اولا خداوند قادر مطلق است و همانطور که توانسته است کل کائنات را از نیستی به هستی بیاورد پس می تواند با کن فیکن همه زمین را نیز غرق آب کند

خداوند میفرماید: ‏ ﴿فَفَتَحْنَا أَبْوَابَ السَّمَاء بِمَاء مُّنْهَمِرٍ ۱۱ ‏ وَفَجَّرْنَا الْأَرْضَ عُیُوناً فَالْتَقَى الْمَاء عَلَى أَمْرٍ قَدْ قُدِرَ۱۲﴾ ‏)۱۱-۱۲ قمر(

معنی: «پس درهای آسمان را با آب تند ریزان و فراوانی از هم گشودیم* ‏ و از زمین چشمه‌ساران زیادی برجوشاندیم و آبها در هم آمیختند ، برای اجرای فرمانی که مقدر شده بود».

و در جای دیگر از قرآن آمده است: ‏ ﴿وَقَالَ نُوحٌ رَّبِّ لَا تَذَرْ عَلَى الْأَرْضِ مِنَ الْکَافِرِینَ دَیَّاراً﴾ (‏۲۶ نوح)

یعنی: ‏ «نوح گفت: پروردگارا ! هیچ احدی از کافران را بر روی زمین زنده باقی مگذار».

حال اگر فرض کنیم که در کل کره زمین، مردمان زندگی می کرده اند، پس آب همه را فرا گرفته است و اگر فرض کنیم که  در همه کره زمین مردم زندگی نمیکرده اند و تنها قوم نوح که آن هم مساحت بسیار بزرگی از زمین بوده است زندگی می کرده اند پس تنها شامل همان مردم شده است و در هر صورت بعد از طوفان تمام کافران از بین رفتند و تنها ایمان آورندگان به نوح و ذریه نوح و آن جاندار دیگری که خدا خواسته باشد باقی ماندند و به این ترتیب همه ما انسان ها از ذریه نوح هستیم. و فرزندان نوح، هام و سام و یافث باقی ماندند و نسل مردم مجددا از أنها افزایش یافت چنانچه در جای دیگر می فرماید:

‏ ﴿وَنَجَّیْنَاهُ وَأَهْلَهُ مِنَ الْکَرْبِ الْعَظِیمِ ‏* ‏ وَجَعَلْنَا ذُرِّیَّتَهُ هُمْ الْبَاقِینَ ‏* ‏ وَتَرَکْنَا عَلَیْهِ فِی الْآخِرِینَ﴾ (‏۷۶-۷۸ صافات)

معنی: ‏«ما او را و خانواده و پیروان او را از اندوه بزرگ نجات دادیم . ‏* ‏ و نژاد او را بازماندگان ( روی زمین ) کردیم.‏* ‏ و نام نیک او را در میان ملّتهای بعدی باقی گذاردیم . »

در مورد سرانجام این طوفان نیز چنین آمده است:

‏﴿وَقِیلَ یَا أَرْضُ ابْلَعِی مَاءکِ وَیَا سَمَاء أَقْلِعِی وَغِیضَ الْمَاء وَقُضِیَ الأَمْرُ وَاسْتَوَتْ عَلَى الْجُودِیِّ وَقِیلَ بُعْداً لِّلْقَوْمِ الظَّالِمِینَ﴾ ‏۴۴هود

‏ ( بعد از هلاک کافران ) گفته شد که : ای زمین ! آب خود را فرو خور ، و ای آسمان ! از باریدن بایست ، و آبها از میان برده شده و فرمان اجرا گردید و کار به انجام رسید ، و کشتی بر کوه جودی پهلو گرفت و گفته شد : نابود باد گروه ستمکاران ! ‏

 

بنا به تحقیقات دانشمندان و بررسیهای زمین شناسی در نقاط مختلف دنیا، نابود شدن و مرگهای دسته جمعی موجودات زنده را بر اثر حادثه ای غیر منتظره نشان می دهد. برخی از این حوادث با زمان طوفان نوح همخوانی دارد.

وجود لایه های مخلوط  فسیل شده حیواناتی چون فیل، پنگوئن، ماهی، درختان نخل و هزاران هزار گونه گیاه جانوری، تأییدی بر این واقعیت است. این سنگواره ها که بعضاً در برگیرنده حیوانات مناطق گرمسیر با مناطق سردسیر (در کنار هم) هستند، نشان می دهند که با فرونشستن آب، جانوران و گیاهان خارج شده، در زیر رسوبات مانده و به فسیل تبدیل شده اند. امتزاجی عجیب از جانوران خشکی و دریا، حاره و قطبی که مرگی آنی را روایت می کنند.

 

دوما اگر بگوییم کل زمین بر اثر طوفان غرق نشده است و تنها سرزمینی که نوح در آن زندگی میکرد غرق شده است نیز ایرادی ایجاد نمیکند. و وقتی خداوند میفرماید ﴿قُلْنَا احْمِلْ فِیهَا مِن کُلٍّ زَوْجَیْنِ اثْنَیْنِ﴾۴۰ هود. یعنی: گفتیم : سوار کشتی کن از هر صنفی نر و ماده‌ای را. منظور تمام موجودات نبوده است برای اینکه در جای دیگری از قرآن وقتی ابراهیم علیه السلام از خداوند میخواند زنده شدن مردگان را به او نشان بدهد خداوند به او میگوید چهار پرنده را انتخاب کند و بعد از کشتن و تکه تکه کردن آن ،اعضای این پرندگان را بر روی کوه ها بگذارد و سپس صدایشان بزند و هر کدام به فرمان خدا زنده میشوند. در آن داستان چنین آمده است

﴿ثُمَّ اجْعَلْ عَلَى کُلِّ جَبَلٍ مِّنْهُنَّ جُزْءاً﴾بقره ۲۶۰

ترجمه: سپس بر سر هر کوهی قسمتی از آنها را بگذار.

طبیعی است که ابراهیم علیه السلام چهار پرنده را بر روی تک تک  کوه های کره زمین قرار نداده است

پس آنجا که خداوند کلمه «کل» را ذکر می کند، مجازی است نه حقیقی.

دقت کنید، می فرماید «کل جبل». آیا کسی ادعا کرده است که ابراهیم علیه السلام،  گوشت چهار پرنده را بر روی تک تک کوه های دنیا گذاشته است؟

 

در ماجرای نوح علیه السلام نیز، دریا و طوفان،  مجازی است و فقط منطقه ای بوده.

 

حیوانات هم مجاز است و‌ وقتی می فرماید: «فَاسْلُکْ فِیهَا مِن کُلٍّ زَوْجَیْنِ اثْنَیْنِیا».  (مومنون / ۲۷ )

ترجمه: «آنگاه از هرنوع (حیوان) یک جفت (نر و ماده) در کشتی سوار کن».

 

یا  می فرماید: «قُلْنَا احْمِلْ فِیهَا مِن کُلٍّ زَوْجَیْنِ اثْنَیْنِ». ( هود / ۴۰)

ترجمه: «گفتیم :«از هر جفتی (از حیوانات) دو تا (نر ماده) در آن (کشتی) برگیر».

دقیقا همانند داستان ابراهیم علیه السلام است که می فرماید «ثُمَّ اجْعَلْ عَلَىٰ کُلِّ جَبَلٍ مِّنْهُنَّ جُزْءًا».

در ضمن به متن آیات اگر دقت کنید، خداوند از همان ابتدای امر به ساختن کشتی، به نوح دستور نداد که همراه با ساختن کشتی، حیوانات را هم‌جمع کند، بلکه بلافاصله بعد از آمدن امر خداوند، مبنی بر سیلاب و فوران آب از اسمان و زمین، بلافاصله می فرماید: از همه  حیوانات هم جفتی بیاور.

برای مثال در آیه ۴۰ سوره هود می فرماید:  «حَتَّىٰ إِذَا جَاءَ أَمْرُنَا وَفَارَ التَّنُّورُ قُلْنَا احْمِلْ فِیهَا مِن کُلٍّ زَوْجَیْنِ اثْنَیْنِ».

ترجمه: «تا زمانی که فرمان فرا رسید ، و (آب از) تنور جوشیدن گرفت (به نوح) گفتیم :«از هر جفتی (از حیوانات) دو تا (نر ماده) در آن (کشتی) برگیر».

 

نویسنده: مجاهد دین

 

مقاله پیشنهادی

کانال تلگرامی اهل سنت و جماعت ایران

کانال تلگرامی اهل سنت و جماعت ایران @ahlesonnat_com https://t.me/ahlesonnat_com https://t.me/joinchat/AAAAAEL1eveEIme7q2AtCw