زندگی خوش و مورد پسند، گسترش امنیّت و آسایش و ظهور برکات در دوران عیسی علیه السلام
زمان وی دوران امنیّت، سلامتی، آسایش و برکات است.
الله تعالی در آن زمان، باران فراوانی میفرستد، زمین ثمرات و برکات خویش را بیرون میآورد، اموال و ثروت فراوان میگردد و کینه و دشمنی و حسادت از بین میرود.
در حدیثی طولانی که نواس بن سمعان رضی الله عنه روایت نموده، چنین آمده است: «ثُمَّ یُرْسِلُ اللهُ مَطَرًا لَا یَکُنُّ مِنْهُ بَیْتُ مَدَرٍ وَلَا وَبَرٍ، فَیَغْسِلُ الْأَرْضَ حَتَّى یَتْرُکَهَا کَالزَّلَفَهِ،[۱] ثُمَّ یُقَالُ لِلْأَرْضِ: أَنْبِتِی ثَمَرَتَکِ، وَرُدِّی بَرَکَتَکِ، فَیَوْمَئِذٍ تَأْکُلُ الْعِصَابَهُ مِنَ الرُّمَّانَهِ، وَیَسْتَظِلُّونَ بِقِحْفِهَا، وَیُبَارَکُ فِی الرِّسْلِ، حَتَّى أَنَّ اللِّقْحَهَ مِنَ الْإِبِلِ لَتَکْفِی الْفِئَامَ مِنَ النَّاسِ، وَاللِّقْحَهَ مِنَ الْبَقَرِ لَتَکْفِی الْقَبِیلَهَ مِنَ النَّاسِ وَاللِّقْحَهَ مِنَ الْغَنَمِ لَتَکْفِی الْفَخِذَ مِنَ النَّاسِ»[۲]؛ «سپس الله متعال بارانی را میفرستد که در برابرش هیچ خانۀ کلوخی و پشمی نمیماند و زمین را شسته و لغزنده میسازد. سپس به زمین گفته میشود که میوهات را برویان و برکتت را بیرون کن. در آن زمان گروهی از یک انار میخورند و در سایۀ پوستش قرار میگیرند. و در شیر برکت میدهد، به گونهای که یک شتر شیرده برای گروهی از مردم کافی است و گاو شیرده برای یک قبیله بسنده است و یک گوسفند شیرده برای دستهای از مردم کافی است.»
احادیث فراوانی در این زمینه بیان شده که در تحقیق پیش رو نمیگنجد.[۳]
[۱]– الزّلقه نیز روایت شده که هر دو کلمه صحیح بوده و معنایش این است که زمین بر اثر طراوت و پاکی همچون آینه میگردد؛ نک: شرح نووی بر صحیح مسلم، ج ۱۸، ص ۶۹٫
[۲]– صحیح مسلم، شمارۀ حدیث: ۲۹۳۷٫
[۳]– نک: أشراط السّاعه، صص ۳۶۱- ۳۶۳٫