زمان قربانی کردن از طلوع آفتاب روز عید قربان و گذشت زمان به اندازه ی خواندن دو خطبه و دو رکعت نماز شروع می شود و تا غروب آفتاب آخرین روز ایام التشریق ادامه دارد . ایام التشریق : روز یازدهم – دوازدهم – سیزدهم از ذی الحجه می باشد.
بهترین زمان برای قربانی کردن هنگام تمام شدن نماز عید است . به دلیل روایت امامان بخاری و مسلم که رسول الله صلی الله علیه وسلم فرموده اند :
(أول ما نبدأ به یومنا هذا نصلی ثم نرجع فننحر ، فمن فعل ذلک فقد أصاب سنتنا و من ذبح قبل ذلک فإنما هو لحم قدمه لإهله لیس من النسک فی شی ء)
یعنی : اولین کاری که در این روز ( عید) انجام می دهیم این است که نماز بگزاریم ، پس از آن ( به خانه ) برگشته و قربانی کنیم، هر کس این گونه عمل کرد، پس از سنت ما پیروی کرده است ، اما هر کس قبل از خواندن نماز عید حیوانی ذبح کند ، آن فقط گوشتی است که برای خانواده اش مهیا کرده است و چیزی از عبادت برایش محسوب نمی شود .
معنی این روایت این است که هر کس قبل از نماز عید یا گذشت زمانی که انجام نماز در آن ممکن باشد ، قربانی کند، قربانی او صحیح نیست.
وابن حبان از جبیر بن مطعم رضی الله عنه روایت کرده است که رسول الله صلی الله علیه وسلم فرموده اند : ( و کل أیام التشریق ذبح)
یعنی : تمامی ایام التشریق ( برای ) قربانی کردن است.