رکن پنجم ایمان به آخرت(۵)

  • اهل سنت وجماعت:  به ترازوی اعمال که دو کفه دارد و بوسیله آن اعمال بندگان وزن می‌شود ایمان دارند.

  • و به گشود شدن نامه‌های اعمال ایمان دارند که بعضی از مردم نامه اعمالشان را با دست راست می‌گیرند و بعضی با دست چپ و اعمال نامه از پشت سر داده می‌شود.

  • و ایمان دارند که صراط از شمشیر برنده‌تر و از مو باریکتر است و پلی است که روی جهنم زده می‌شود و نیکان از آن عبور می‌کنند و فاسقان بر آن می‌لغزند و می‌افتند[۱].

  • ایمان دارند که بهشت و جهنم آفریده شده‌اند و هم اکنون وجود دارند و هرگز فنا و نابود نخواهند شد.

و بهشت سرای پاداش است و نعمت‌ جاویدانی است که الله متعال آن را برای مسلمانان و مومنان موحد پرهیزگار و برای مجاهدین و صالحان و نیکان آماده کرده است.

و دوزخ سرای مجازات است که الله متعال آن را برای مجرمان و کافران و مشرکین و یهود و نصارا و منافقان و ملحدان و بت‌پرستان و گناهکاران و بدکاران آماده کرده است.

  • و ایمان دارند که اولین امتی که روز قیامت حساب و کتاب آن انجام می‌شود امت محمد ج است و اولین امتی است که وارد بهشت می‌شود و آنان دو سوم اهل بهشت را تشکیل می‌دهند و هفتاد هزار از آن‌ها بدون حساب و کتاب وارد بهشت می‌گردند.

  • و به حوض پیامبر صلی الله علیه و سلم در میادین قیامت ایمان دارند، و بعد از برانگیخته شدن از قبرها اولین چیزی که مردم به سوی آن می‌روند حوض ایشان صلی الله علیه و سلم است که آبش از شیر سفیدتر و از عسل شیرین‌تر است و بوی آن خوش‌تر از مشک است، و لیوان‌هایش به تعداد ستارگان آسمان است، درازای آن به اندازه مسافت یک ماه است و عرض آن نیز به همین مقدار است و هر کسی از آن بنوشد هرگز تشنه نمی‌شود، و افرادی از امت پیامبر صلی الله علیه و سلم از حوض ایشان رانده می‌شوند که دین را تغییر داده و تبدیل کرده‌اند، چنان که در حدیث صحیح روایت شده که رسوال اکرم صلی الله علیه و سلم فرمود: «طول حوض من به اندازه مسافت یک ماه است، آبش از شیر سفیدتر و بویش از مشک خوش‌تر است و ظروف آن به تعداد ستارگان آسمان است، هر کسی از آن بنوشد هرگز تشنه نخواهد شد»[۲].

و فرمود: «من قبل از شما بر حوض خواهم بود، هر کسی از کنار من بگذرد از آن می‌نوشد و هر کسی بنوشد هرگز تشنه نخواهد شد. اقوامی بر حوض نزد من می‌آیند که آن‌ها را می‌شناسم و مرا می‌شناسند سپس میان من و آن‌ها حایلی قرار می‌گیرد».[۳] و در روایتی دیگر آمده است: «آنگاه می‌گویم: آنان از من هستند. گفته می‌شود: نمی‌دانی که بعد از تو چه کارهایی کرده‌اند. آنگاه می‌گویم: هلاک باد هلاک باد کسانی که بعد از من تغییر دادند»[۴].

 

[۱]– صراط پلی است که روی دوزخ زده می‌شود تا مردم از روی آن عبور کرده و به بهشت بروند و مردم بر حسب اعمال خود از آن عبور می‌ کنند، بعضی در یک چشم بهم زدن از آن می‌گذرند و بعضی به سرعت برق از آن عبور می‌کنند و بعضی به سرعت باد از آن می‌گذرند و بعضی همانند اسب تیزرو از آن می‌گذرند و بعضی چون شترسوار از آن رد می‌شوند و بعضی دوان دوان از آن عبور می‌کنند و بعضی در حال راه رفتن می‌گذرند و بعضی می‌خزند و بعضی ربوده می‌شوند و در دوزخ می‌افتند هر کسی بر حسب اعمالش تا اینکه از گناهان خود پاک می‌شود و هر کسی از صراط مستقیم عبور کند برای ورود به بهشت آماده است و چون از پل صراط می‌گذرند روی پلی پهن بین بهشت و دوزخ می‌ایستند و آنگاه حقوق از یکدیگر قصاص می‌شود و آنگاه که پاک گردند به آن‌ها اجازه داده می‌شود تا وارد بهشت شوند.

[۲]– بخاری.

[۳]– بخاری.

[۴]– بخاری.

مقاله پیشنهادی

نشانه‌های مرگ

مرگ انسان با افتادن و شل شدن دو طرف گیج‌گاه، کج شدن بینی، افتادن دست‌ها، …