و در روایت دیگری که امام مسلم آن را ذکر کرده است، چنین آمده است:
۱۶۲- «عَنْ أَبِیْ هُرَیْرَهَ رضی الله عنه قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللهِ صلی الله علیه و سلم: قَالَ اللهُ جل جلاله: کُلُّ عَمَلِ ابْنِ آدَمَ لَهُ إِلَّا الصِّیَامَ، فَإِنَّهُ لِی وَأَنَا أَجْزِی بِهِ، وَالصِّیَامُ جُنَّهٌ، فَإِذَا کَانَ یَوْمُ صَوْمِ أَحَدِکُمْ، فَلَا یَرْفُثْ یَوْمَئِذٍ وَلَا یَسْخَبْ، فَإِنْ سَابَّهُ أَحَدٌ أَوْ قَاتَلَهُ، فَلْیَقُلْ: إِنِّی صَائِمٌ، وَالَّذِی نَفْسُ مُحَمَّدٍ بِیَدِهِ، لَخُلُوفُ فَمِ الصَّائِمِ أَطْیَبُ عِنْدَ اللهِ یَوْمَ الْقِیَامَهِ مِنْ رِیحِ الْمِسْکِ، وَلِلصَّائِمِ فَرْحَتَانِ یَفْرَحُهُمَا: إِذَا أَفْطَرَ فَرِحَ بِفِطْرِهِ، وَإِذَا لَقِیَ رَبَّهُ فَرِحَ بِصَوْمِهِ».
- «از ابوهریره رضی الله عنه روایت شده است که گفت: پیامبرصلی الله علیه و سلم فرمودند: خداوند متعال میفرماید: «هر عملی که انسان انجام میدهد، برای خودش است، جر روزه که روزه برای من است و من جزا و پاداش آن را میدهم. روزه سپر است (سپری در برابر آتش جهنم یا سپری است در برابر مرتکبشدن انسان به گناه)، پس هر روزی که یکی از شما روزه بود، در آن روز ناسزا نگوید و سر و صدا و جار و جنجال نکند و اگر کسی او را دشنام داد یا با او درگیر شد، [در جوابش] بگوید: من روزه هستم. به خدایی که جان محمد در دست [قدرت] اوست، بوی دهان روزهدار، نزد خدا در روز قیامت از بوی مُشک، خوشبوتر است. روزهدار در دو موقعیت شاد میشود که بدانها شادی میکند: زمانی که افطار میکند با آن شاد میشود و زمانی که پروردگارش را ملاقات میکند، به خاطر روزهای که گرفته است، شاد میشود».
۱۶۳- و در روایتی دیگری اینچنین آمده است: «قَالَ: إِذَا لَقِیَ اللهَ فَجَزَاهُ فَرِحَ» «فرمودند: آنگاه که خدا را ملاقات میکند و خداوند جزایش را میدهد، او [به خاطر جزا و پاداشی که خدا به او میبخشد]، شاد میشود».