رسیدگی به بچه‌ی شیرخوار می‌تواند عذری در تأخیر حج باشد

می‌خواهم برای اولین بار، فریضه‌ی حج را ادا کنم زنی متأهل و دارای فرزندانی خردسال می‌باشم که کوچکترین آنها دختری پنج ماهه است و به صورت طبیعی به او شیر می‌دهم و تنها در یک نوبت به او شیر خشک می‌خورانم، شوهرم به همین دلیل مرا از رفتن به حج در این سال باز داشته است و از طرفی خود من هم نمی‌خواهم دختر نوزادم را به خاطر ترس از بیماری‌ها و تغییرات آب و هوا به مکه ببرم. و علاوه از اینها، بچه‌ام وقت مرا در آنجا خواهد گرفت و مرا به خودش مشغول می‌کند؛ ناگفته نماند که موافقت شوهرم برای رفتن من به حج، موقوف به فتوای جنابعالی است، پس بفرمایید که آیا عذر من از مواردی است که می‌تواند تأخیر حج را در این سال برایم مباح کند؟

 

 

 

 

الحمدلله،

ایرادی نیست که این خانم حجش را به سال آینده موکول نماید:

اولاً: به دلیل این که بسیاری از علما معتقدند که حج بالفور واجب نیست و انسان با وجود استطاعت می‌تواند آن را به تأخیر بیندازد.

ثانیاً: این زن نیاز دارد به خاطر حفظ و نگهداری بچه‌هایش در خانه بماند و نیک    می‌دانیم که نگهداری فرزندان خیر عظیم است.

پیامبر اکرم صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ فرموده است: «الْمَرْأَهُ رَاعِیَهٌ فِی بَیْتِ زَوْجِهَا وَمَسْؤُولَهٌ عَنْ رَعِیَّتِهَا» بخاری (۸۹۳) و مسلم (۱۸۲۹).

«زن مسئول خانه‌ی شوهر و مسئول زیر مجموعه‌اش است».

بنابراین فتوای بنده این است که این زن برای سال آینده منتظر بماند و از الله تعالی می‌خواهیم که کار این خانم را آسان بگرداند و خیر را برایش مقدر بفرماید.

 

شیخ ابن عثیمین- مجموع فتاوی و رسائل (۲۱/۶۶)- س(۶۲).

 

مقاله پیشنهادی

خیار(داشتن اختیار در معامله)

حکمت مشروعیت داشتن اختیار در معامله داشتن حق اختیار در معامله از محاسن اسلام است؛ …