خداوند متعال می فرماید: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ أَطِیعُواْ اللهَ وَأَطِیعُواْ الرَّسُولَ» (نساء: ۵۹) «ای کسانی که ایمان آورده اید! از خدا (با پیروی از قرآن) و از پیامبر (خدا محمّد مصطفی با تمسّک به سنّت او) اطاعت کنید».
علامه ابن قیم رحمه الله می گوید: «در این آیه خداوند متعال به اطاعت از او و اطاعت از رسولش امر نموده است و در مورد رسول خدا فعل «اطاعت کردن» را دوباره تکرار کرده است و اینگونه اعلام می کند که اطاعت از رسول به طور مستقل واجب است بدون اینکه آنچه امر می کند به کتاب (قرآن) عرضه شود بلکه چون به چیزی امر می کند، اطاعت از آن به طور مطلق واجب است؛ یکسان است امر وی در کتاب باشد یا نباشد، چرا که همراه کتاب، مانند آن نیز به او داده شده است».[۱]
و خداوند متعال می فرماید: «فَلاَ وَرَبِّکَ لاَ یُؤْمِنُونَ حَتَّىَ یُحَکِّمُوکَ فِیمَا شَجَرَ بَیْنَهُمْ ثُمَّ لاَ یَجِدُواْ فِی أَنفُسِهِمْ حَرَجاً مِّمَّا قَضَیْتَ وَیُسَلِّمُواْ تَسْلِیماً» (نساء: ۶۵) «نه، سوگند به پروردگارت که آنها ایمان نمیآورند، مگر اینکه در اختلافات خویش تو را داور قرار دهند و سپس از داوری تو، در دل خود احساس ناراحتی نکنند و کاملاً تسلیم باشند».
و نیز در مورد مخالفت با پیامبرش هشدار می دهد، آنجا که می فرماید: «فَلْیَحْذَرِ الَّذِینَ یُخَالِفُونَ عَنْ أَمْرِهِ أَن تُصِیبَهُمْ فِتْنَهٌ أَوْ یُصِیبَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ» (نور: ۶۳) «پس کسانیکه با فرمان او مخالفت میکنند باید بترسند از اینکه فتنه ایشان را فرا گیرد، یا عذابی دردناک به آنها برسد!».
و می فرماید: «وَمَا آتَاکُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَمَا نَهَاکُمْ عَنْهُ فَانتَهُوا» (حشر: ۷) «آنچه که رسول الله به شما بدهد آن را بگیرید و از آنچه که شما را از آن نهی کرده است پس خودداری کنید».
و می فرماید: «وَإِن تُطِیعُوهُ تَهْتَدُوا وَمَا عَلَى الرَّسُولِ إِلَّا الْبَلَاغُ الْمُبِینُ» (نور: ۵۴) «و اگر از او اطاعت کنید هدایت خواهید شد و بر (عهده) پیامبر (چیزی) جز ابلاغ آشکار نیست».
[۱] – اعلام الموقعین: ۱/۴۸