استحاضه خونی است که به علت بیماری از رگی به نام عاذل در قسمت پایین رحم خارج می شود . این خون وضو را باطل می کند ، اما ( بر خلاف حیض ) غسل لازم ندارد و نماز وروزه را نباید ترک کند ، بنابراین مستحاضه ( زنی که در این حالت قرار دارد) باید خود را از آن خون شسته و بر موضع آن پارچه ای یا همان ( نوار بهداشتی ) ببندد، سپس برای هر کدام از نمازهای پنجگانه ، به طور مجزا وضو گرفته و نمازهایش را بخواند .( یعنی چنین شخصی دایم الحدث است و وضویش فقط برای انجام یک نماز فرض اعتبار دارد و برای نمازهای فرض دیگر باید وضوی جدیدی بگیرد).
دلیل: امامان بخاری و مسلم از حضرت عایشه رضی الله عنها روایت کرده اند که گفت : فاطمه بنت ابی حبیش نزد رسول الله صلی الله علیه وسلم آمد و گفت : ای رسول خدا ، من زنی مستحاضه هستم که هیچ گاه ( از خون استحاضه ) پاک نمی شوم آیا می توانم نماز بخوانم ؟
رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند : ( لا إنما ذلک عرق و لیس بالحیضه فإذا أقبلت الحیضه فاترکی الصلاه، فإذا ذهب قدرها فاغسلی عنک الدم و صلی )
یعنی نه ( باید نماز بخوانی ) استحاضه خونی است که ( به علت بیماری جاری می شود و حیض نیست، هرگاه حیض به تو روی آورد، نماز را ترک کن و اگر خون ریزی پس از گذشتن مدت ( حداکثر ) حیض ادامه یافت ، خودت را از آن خون بشوی و نماز را به پای دار.