خلافت و امارت ۶

ص) همنشینان صالح و نیک انتخاب کند.

۱- خداوند متعال می فرماید: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ اتَّقُواْ اللهَ وَکُونُواْ مَعَ الصَّادِقِینَ» (توبه: ۱۱۹) «ای کسانی که ایمان آورده‌اید از الله بترسید و با راستگویان باشید».

۲- خداوند متعال می فرماید: «وَاصْبِرْ نَفْسَکَ مَعَ الَّذِینَ یَدْعُونَ رَبَّهُم بِالْغَدَاهِ وَالْعَشِیِّ یُرِیدُونَ وَجْهَهُ وَلَا تَعْدُ عَیْنَاکَ عَنْهُمْ تُرِیدُ زِینَهَ الْحَیَاهِ الدُّنْیَا وَلَا تُطِعْ مَنْ أَغْفَلْنَا قَلْبَهُ عَن ذِکْرِنَا وَاتَّبَعَ هَوَاهُ وَکَانَ أَمْرُهُ فُرُطاً» (کهف: ۲۸) «و با کسانی باش که پروردگار خود را صبحگاهان و شامگاهان می‌خوانند (و تنها) وجه او را می‌طلبند و هرگز بخاطر زیورهای دنیا، چشمانت را از آنها بر مگیر و پیروی نکن از کسانی که دل‌های شان را از یاد خود غافل ساخته‌ایم و هوای نفس خویش را پیروی کردند و کارهای شان از حد گذشته (و برباد) است».

۳- از ابوسعید خدری روایت است که رسول خدا فرمودند: «خداوند متعال هیچ پیامبری را مبعوث نکرد و هیچ خلیفه ای به خلافت نمی رسد مگر اینکه دو همنشین دارد: همنشینی که او را به نیکی امر نموده و بدان تشویق می کند و همنشینی که او را به شر و بدی امر می کند و بدان تشویق می کند. و معصوم کسی است که خداوند او را حفظ نماید».

مقاله پیشنهادی

خیار(داشتن اختیار در معامله)

حکمت مشروعیت داشتن اختیار در معامله داشتن حق اختیار در معامله از محاسن اسلام است؛ …