از جمله این خصوصیات این است کتابی که بر او نازل شده است، خداوند تضمین بقا و حفاظت از تحریف آن را خود کرده است. میفرماید: ﴿إِنَّا نَحۡنُ نَزَّلۡنَا ٱلذِّکۡرَ وَإِنَّا لَهُۥ لَحَٰفِظُونَ ٩﴾ [الحجر: ۹].
«ما خود قرآن را فرستادهایم و خود ما پاسدار آن میباشیم (و تا روز رستاخیز آن را از دستبرد دشمنان و از هرگونه تغییرو تبدیل زمان محفوظ و مصون میداریم)».
رسول اکرم صلی الله علیه و سلم دریک حدیث قدسی میفرماید:
«وَأَنْزَلْتُ عَلَیْکَ کِتَابًا لاَ یَغْسِلُهُ الْمَاءُ تَقْرَؤُهُ نَائِمًا وَیَقْظَانَ»[۱]. مسلم از حدیث عیاض پسر حمار رضی الله عنه روایت کرده است.
«کتابی را برتو نازل کردهام که آب نمیتواند آن را پاک کند و در خواب و بیداری میتوانی آن را بخوانی (در هر حال میتوانی آن را بخوانی)».
از صفات دیگر: جابر بن عبدالله انصاری رضی الله عنه میگوید: که رسول الله صلی الله علیه و سلم فرموده است:
«پنچ چیز به من داده شده که قبل از من به هیچکس ندادهاند، هر پیامبری فقط برای قوم خود مبعوث میشد ولی من برای هر سرخ و سیاهی یعنی برای تمام مخلوقات (انس و جن) مبعوث شدهام. غنائم جنگی برای من حلال است درحالیکه برای هیچکدام از پیامبران قبل از من حلال نبود، زمین برای من پاک، پاک کننده و جای سجده قرار داده شد. هرجا نماز فرا رسید، هر فردی هنگام نماز میتواند هرجا که باشد نماز خود را به جای آورد (ولی برای پیغمبران قبل اینگونه نبود فقط میتوانستند در عبادتگاههای مخصوصی نماز بخوانند). بوسیله ترس نیز تا فاصله یک (ماه) از دشمن یاری شدهام. (یعنی دشمن در فاصله یک ماه از دیدن من میترسد)، به من شفاعت داده شده (منظور شفاعت عظمی) است». [بخاری و مسلم این حدیث را اخراج کردهاند].