حکم پوشیدن شلوار برای مُحرِم، بنا بر عذر

جناب شیخ! بر شما پوشیده نیست که به علت شدت گرمی و کثرت راه رفتن، بسیاری از مردم در قسمت ران دچار آسیب‌دیدگی و سوزش می‌شوند… آیا در این صورت مرد می‌تواند شلوار یا چیزی مانند آن بپوشد تا بین ران‌ها فاصله‌ای ایجاد شود و شخص از این آسیب‌دیدگی رهایی یابد؟ چون واقعاً برخی از مردم مشاهده می‌شوند که در اثر این – سوزش خون از ران‌هایشان جاری می‌شود. نصیحت و توضیح شما چه می‌تواند باشد؟

 

 

 

الحمدلله،

در همچنین شرایطی جایز است که انسان پارچه‌ای بر رانش بپیچد و آن را از بالا ببندد و از این سوزش رهایی یابد. اگر این کار برایش میسر نشد می‌تواند شلوار بپوشد، لیکن طبق قول مشهور باید به شش مسکین طعام بخوراند (برای هر مسکین نیم صاع)، یا سه روز روزه بگیرد و یا گوسفندی ذبح نماید و گوشتش را بین مستمندان توزیع کند، چون الله تعالی فرموده است:[ فَمَنْ کَانَ مِنْکُمْ مَرِیضًا أَوْ بِهِ أَذًی مِنْ رَأْسِهِ فَفِدْیَهٌ مِنْ صِیَامٍ أَوْ صَدَقَهٍ أَوْ نُسُکٍ] [بقره: ۱۹۶]

«و اگر کسی از شما بیمار شد، یا ناراحتی در سر داشت (و محتاج شد موی سر را بتراشد، باید که) فدیه بدهد، از قبیل (سه روز) روزه یا صدقه (که دادن خوراک به شش نفر نادار است) و یا گوسفندی (که باید ذبح و به فقرا داده شود)».

در این حالت گناهی بر او نخواهد بود، چون این کار را از روی عذر انجام داده است.

 

شیخ ابن عثیمین – اللقاء الشهری، (۱۶/۳۷).

 

مقاله پیشنهادی

خیار(داشتن اختیار در معامله)

حکمت مشروعیت داشتن اختیار در معامله داشتن حق اختیار در معامله از محاسن اسلام است؛ …