توسل نامشروع وحرام

 توسلی که صحیح نیست و آن این است که انسان به چیزی که وسیله نیست متوسل شود یعنی چیزی که در شریعت به عنوان وسیله قرار داده نشده است.

بنابراین توسل کردن به چنین وسایلی لغو، بیهوده،شرک ; باطل و خلاف شرع و عقل می باشد، از آن جمله این است که نفری به دعای یک شخص مرده متوسل شود چنانکه از مرده ای بخواهد برایش دعا کند،

این کار یک وسیله شرعی نیست بلکه نشانه سفاهت یک انسان است اگر از مرده ای بخواهد که برایش دعا کند چون کسی که مْرد عملش تمام می گردد برای هیچ فردی ممکن نیست هرگاه مّرد برای دیگری دعا کند حتی برای پیامبر صلی الله علیه و سلم  اینکار مقدور نمی باشد

به همین خاطر اصحاب _ رضی الله عنهم  بعد از مرگ به دعای پیامبر صلی الله علیه و سلم متوسل نشده اند. در زمان عمر رضی الله عنه هنگامی که مردم دچار خشکسالی شدند، گفت:

أنَّ عمرَ بنَ الخطابِ رضیَ اللهُ عنهُ : کانَ إذَا قَحَطُوا استسْقَى بالعباسِ بنِ عبدِ المطلبِ . فقالَ : اللهمَّ إنَّا کنَّا نَتَوَسَّلُ إلیکَ بنبیِّنَا فَتَسْقِیَنَا ، وإنا نَتَوَسَّلُ إلیکَ بعَمِّ نَبِیِّنَا فَاسْقِنَا ، قالَ فَیُسْقَونَ .

المصدر : صحیح البخاری الصفحه أو الرقم: ۱۰۱۰/ المصدر : صحیح ابن حبان الصفحه أو الرقم: ۲۸۶۱/ المصدر : شرح السنه الصفحه أو الرقم: ۲/۶۵۴٫
پروردگارا ما هرگاه دچار خشکسالی می شدیم به پیامبر صلی الله علیه و سلم متوسل می شدیم و تو برایمان باران می فرستادی و حال به عموی پیامبر صلی الله علیه و سلم توسل می جوییم برایمان باران بفرست آنگاه عباس رضی الله عنه برخواست و از خداوند درخواست نمود.

در صورتی که اگر دعا کردن از مرده جائز و وسیله ای صحیح بود، عمر و کسانیکه از اصحاب با او بودند آن را از رسول خدا درخواست می کردند چون قبولی دعای رسول الله صلی الله علیه و سلم نسبت به دعای عباس رضی الله عنه  به اجابت نزدیکتر می باشد.

بنابراین توسل به خداوند به واسطه درخواست از دعای مرده توسل باطلی است و جایز نمی باشد.

مقاله پیشنهادی

نشانه‌های مرگ

مرگ انسان با افتادن و شل شدن دو طرف گیج‌گاه، کج شدن بینی، افتادن دست‌ها، …