بعد از ذبح گوشت قربانی را چه کار باید کرد: ( طریقه پخش گوشت قربانی)

اگر قربانی جزو واجبات باشد ، یعنی شخص نذر کرده باشد یا آن را برای قربانی تعیین کرده باشد ، برای خود قربانی کننده و همه ای کسانی که نفقه آن ها بر عهده اوست ، خوردن گوشت قربانی جایز نیست و اگر یکی از آن ها مقداری از گوشت قربانی خورد ، باید قربانی کننده به اندازه ی آن ، گوشت و یا قیمت آن را بپردازد.

اگر قربانی مستحب باشد  (یعنی بر خود واجب نگردانیده است) برای شخص جایز است ، هر مقدار از گوشت را که بخواهد برای خود و خانواده اش بگذارد و بقیه را بین فقرا تقسیم کند . ولی بهتر است که مقدار کمی از آن به نیت برکت خورده شود و بقیه آن را صدقه بدهد .
برای صدقه دهنده جایز است که یک سوم گوشت را برای خوردن و یک سوم آن را برای فقرا و یک سوم دیگر را برای دوستان و همسایگانش هر چند ثروتمند هم باشند، قرار دهد. آن مقداری را که برای ثروتمندان می فرستد باید به عنوان هدیه ، برای خوردن بفرستد .

گوشت قربانی  را  نبایدخرید و فروش کنند ولی آن مقداری که به فقرا بخشیده می شود فقیر می تواند به هر صورتی که بخواهد در آن تصرف نماید یعنی هم می تواند از آن گوشت بخورد و هم بفروشد.

برای قربانی کننده جایز است که پوست حیوان را ببخشد یا آن را برای خود نگه دارد ، اما جایز نیست که آنرا بفروشد یا به عنوان دستمزد به قصاب بدهد، زیرا باعث نقصان در قربانی و فساد آن می شود .
دلیل این حکم روایت بیهقی است که رسول الله صلی الله علیه و سلم فرموده اند: (من باع جلد أضحیه فلا أضحیه له)
یعنی : هر کس که پوست حیوان قربانی را بفروشد (اجر) قربانی از بین می رود.

مقاله پیشنهادی

خیار(داشتن اختیار در معامله)

حکمت مشروعیت داشتن اختیار در معامله داشتن حق اختیار در معامله از محاسن اسلام است؛ …