بدعت

کسی که معتقد باشد، الله بر پیامبرش (ص) مساله ای از دین را (گرچه آن مساله کوچک باشد)، نازل نکرده است یا رسول الله آن را بیان نکرده است، ایمانش کامل نیست.

زیرا الله متعال می فرماید: (الیوم اکملت لکم دینکم…): امروز دین تان را برای شما کامل کردم.

توضیح : همه ی ما باید معتقد باشیم که هر چیزی که در قرآن و سنت نیست، آن چیز بدعت و گمراهی است زیرا تمام مسایل در قرآن وسنت بیان شده است. اما اگر کسی معتقد باشد که بدعتی از دین است گویا او دین را کامل نمی داند و این کفر و ضلالت است و کسی که معتقد باشد که دین کامل نیست به اتفاق همه ی مسلمانان چنین شخصی مسلمان نیست.

پس ۲ راه بیشتر وجود ندارد:

یا دین کامل است یا نیست.( هُوَ الَّذِی خَلَقَکُمْ فَمِنکُمْ کَافِرٌ وَمِنکُم مُّؤْمِنٌ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِیرٌ): (او خدایی است که شما را آفریده است آن گاه گروهی از شما کافر و گروهی از شما مؤمن اند و خداوند به آن چه می کنید بیناست).

متاسفانه عده ای برای ترویج بدعت و برای توجیه کارهای باطل خود می گویند ما ۲ نوع بدعت داریم:

بدعت حسنه.

بدعت سیئه.

کسی که در قرآن و سنت تأمل و تدبر می کند درخواهد یافت که بدعت در دین حرام است و هیچ فرقی بین بدعت ها نیست. رسول الله می فرماید: «إِیَّاکُمْ وَمُحْدَثَاتِ الْأُمُورِ فَإِنَّ کُلَّ مُحْدَثَهٍ بِدْعَهٌ وَکُلَّ بِدْعَهٍ ضَلَالَهٌ» (رواه احمد و…) «از نوآوری در کارهای دین بپرهیزید که هر نوآوری بدعت و هر بدعتی گمراهی است».
و در جای دیگر می فرماید: «مَنْ أَحْدَثَ فِی أَمْرِنَا هَذَا مَا لَیْسَ مِنْهُ فَهُوَ رَدٌّ» (رواه بخاری و مسلم) «هرکس در دین ما چیزی را که جزء آن نیست ایجاد کند باطل است».

امام ماجشون می گوید: من از امام مالک شنیدم که می گفت: کسی در اسلام بدعتی را به وجود بیاورد و آن بدعت را هم حسنه بداند، بدون شک چنین شخصی گمان می کند که محمد صلى الله علیه وسلم در رسالتش خیانت کرده است.

خلاصه: پس در اسلام بدعت خوب (حسنه) وجود ندارد و هر بدعتی گمراهی است و از آنها باید دوری کرد.

🏼نویسنده: امید خزاعی

مقاله پیشنهادی

طغیان علیه نبوت محمد صلی الله علیه وسلم

انکار مفاهیم، معانی پی در پی و جایگذاری کلمات شریعت و تقسیم بندی قرآن و …