یعنی به اسلام خالص که محمد صلی الله علیه وسلم با آن بر انگیخته شد و صحابه رضی الله عنهم از او آموختند و حفظش نمودند، تمسک میجویند.
-(این اعتقادِ فرقهی ناجیه «گروه نجات یافته» است. همان گروهی که رسول الله صلی الله علیه وسلم آن را به نجات یافتن توصیف نموده است. ایشان فرمودند: «تفترِق أمّتی عَلی ثَلاثَ وسَبعینَ فِرقَهً، إثنانِ وسَبعونَ فِی النّارِ، وَواحدهٌ فِی الجَنَّه، وهِی مَا کَان عَلی مِثلِ مَا أَنا عَلیهِ وأَصحَابِی»: «امت من به هفتاد و سه دسته تقسیم خواهد شد؛ هفتاد و دو دسته در جهنم و یکی در بهشت است؛ و آن گروهی است که بر آنچه امروز من و یارانم بر آنیم، باشد». در نتیجه این اعتقاد از رسول الله صلی الله علیه وسلم، صحابه رضی الله عنهم ثابت است. لذا آنان و پیروانشان همان فرقهی ناجیه هستند([۱].
-(روش آنان، دین اسلام است که الله جل جلاله، رسول الله صلی الله علیه وسلم را با آن مبعوث کرد. لیکن رسول الله صلی الله علیه وسلم خبر داد که: امت وی به هفتاد و سه گروه تقسیم خواهد شد و جملگی، جز یک گروه در آتش هستند؛ آنهم «جماعت». و در روایتی دیگر فرمودند: «آنان کسانیاند که بر اعتقاد من و یارانم رضی الله عنهم هستند»، اهل سنت و جماعت تنها گروه خالص و محضی بود که بدون هیچ شائبهای به اسلام تمسک جست)[۲].
[۱]– همان: ج۳ ص ۱۷۹.
[۲]– همان: ج۳ ص ۱۵۹.